Korson seurakunta järjestää sienipyhiinvaelluksen – ”Luonnon kauneus yhdistää kaikenlaisia ihmisiä”

Sienimetsä. Kuva: Riitta Weijola/Vastavalo

Korson kirkkoherra Tuomas Antola on aina viihtynyt luonnossa. Sienet, kasvit ja vuodenajat ovat kiehtoneet Antolaa halki hänen elämänsä. Nyt yksi unelma on käymässä toteen – kirkkoherra Antola valmistuu myös erä- ja luonto-oppaaksi.

– Tuntuu, että saan nyt paljon enemmän irti luontoharrastuksesta.

Antolan opintoihin on kuulunut suuri määrä erilaisia retkiä ja leirejä. Yksi mieleenpainunut muisto on talvinen hiihtovaellus Kilpisjärvellä. Jatkossa Antolan osaaminen yhdistyy myös hänen työhönsä seurakunnassa. 

– Tuskin siitä mitään haittaakaan on, että seurakunnan palveluksessa on asiansa osaava erä- ja luonto-opas. Uskon, että tästä löytyy monia sovellutusmahdollisuuksia.

Kirkkoherra Antola valmistautumassa sienipyhiinvaellukselle. Kuva: Antolan kotiarkisto

LUONTO-HENGELLISYYDESTÄ on puhuttu paljon jo pitkään. Myös Antola tiedostaa ilmiön olevan kasvussa. Antolan mukaan moni suomalainen kokee pyhän erityisellä tavalla luonnossa.

– Luonto- ja ympäristökysymykset yhdistävät lähes kaikki tässä polarisoituneessa maailmassa. Luonnon kauneus yhdistää kaikenlaisia ihmisiä uskonnollisesta tai poliittisesta viitekehyksestä riippumatta. 

Luonto nostaa Antolassa monia uskonnonfilosofiakin kysymyksiä. Osaako Jumala esimerkiksi luoda ruman värin?

– Kun kuljen ruskamaisemassa, kaikki mitä näen, on mielettömän kaunista. Sienimaailman värit, tuoksut ja maut — kaikki todistaa väkevästi Jumalan luomistyön kauneudesta. 

Luonto, ja tässä tapauksessa sienet, yhdistää Antolan kokemuksen mukaan eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä. 

– Vaikka luontohengellisyys puhututtaisikin erityisesti millennialeeja, on sieniharrastus laajaa muutoinkin. 

Antola on huomannut, että esimerkiksi Suomen Sieniseuran sosiaalisen median alustaa seuraa yli 50 000 ihmistä. 

Antola uskoo kyseessä olevan historian ensimmäisen sienipyhiinvaelluksen

NYT KORSON seurakunta on järjestämässä sienipyhiinvaelluksen. 19.9. järjestettävä vaellus oli ilmeisen suosittu, sillä lisäpaikatkin varattiin loppuun alle kahdessa päivässä. Sienipyhiinvaelluksessa yhdistyy Antolan mukaan kaksi asiaa.

– Pyhiinvaeltamisen pitkä perinne yhdistyy sienimaailmaan tutustumiseen. Sukellamme sienimaailmaan viiden aistin voimin, ja välillä keskitymme meditoimaan, rukoilemaan ja hiljentymään luomakunnan kauneuden keskellä. 

Antola uskoo kyseessä olevan historian ensimmäisen sienipyhiinvaelluksen. 

– Muistutan kuitenkin, että maistelu tapahtuu valvotusti, ainoastaan eräoppaan valmistaman sienipiirakan muodossa. 

Jatkoakin on luvassa. Vaikka talvellakin esiintyy tiettyjä sienilajeja, Antola on sitä mieltä että seuraava tapaus on kevätsienipyhiinvaellus.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTällä viikolla sattuvasti sanovat Petja Kopperoinen, Jani Toivola ja Jari Ernrooth
Seuraava artikkeliKirkkohallitus aloittaa muutoshankkeen – Selvityksen mukaan muutos vaatisi noin 35–40 henkilötyövuoden säästöä

Ei näytettäviä viestejä