Ukrainan sota on liian kallis Suomelle ja Euroopalle

Suomessa on alkanut taas jokavuotinen vuodatus liiallisesta velkaantumisesta. Menot pitäisi sovittaa tulojen mukaan. Sehän on täyttä totta kaikissa talouksissa.

Natosta pitää tehdä rauhanliitto ja panostaa aseiden vähentämiseen sekä luomaan rauhanomaista rinnakkaineloa Venäjän ja Kiinan kanssa. Aseisiin käytetään liikaa rahaa maapallolla. Sama summa sosiaaliturvaan niin köyhyys on poistettu.

Ukrainan sota on liian kallis Suomelle ja Euroopalle. Parasta pilkkoa Ukraina kahteen osaan, samoin kuin Israel. Sen jälkeen eletään rauhassa yhdessä eri kansat. EU voi rakentaa kevyen itsenäisen puolustuksen ilman Amerikkaa.

On rakennettava luottamusta ja kauppaa eri maiden välillä. Euroopasta on tehtävä pelkkä vapaakauppa-alue ilman suurempaa EU hallintoa. Siinä on parempi tulevaisuus kaikille.

Ilmastonmuutos saadaan kuriin muuttamalla talousajattelua. Turha tuotanto pitää lopettaa kaikkialla ja ihmisten pitää herätä todellisuuteen kaikkialla ja tyytyä perustarpeiden tyydyttämiseen oikeudenmukaisesti ja kestävällä tavalla maapallolla. Ihmisen ei tarvitse valloittaa enää Kuuta tai Marsia. Aseiden sijaan tarvitaan rauhan tahtoa, ystävyyttä yli rajojen sekä puhdasta vettä ja ilmaa ja ruokaa ja asuntoja ihmisille.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
Pasi Toivonen
Pasi Toivonenhttps://kaulahuiviblog.wordpress.com
Olen kasvatuksen ammattihenkilö ja tietotekniikan käyttäjä Suomesta. Harrastuksia ovat liikunta, tietotekniikka, valokuvaus ja teologia.