Antti Pentikäinen toteaa Essen haastattelussa, ettei uskonnonkaan verukkeilla pidä rajoittaa naisen tilaa ja oikeuksia missään. Hänestä naisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden polkeminen on ihmiskunnan kollektiivinen synti, tapahtuipa se Suomessa tai muualla. Naisen alistaminen on Pentikäisestä jopa suurin syy nälänhätään monissa kehitysmaissa.
– Kristillisin termein epätasa-arvo ja siitä johtuva kärsimys ovat syntiinlankeemuksen seurauksia, linjaa Pentikäinen Espoon seurakuntien lehdessä.
Naisten kontrolloinnista ja kärsimyksestä on tehty ajan myötä Pentikäisen mielestä osa uskontoa.
– Paratiisissa ihmiset olivat tasa-arvoisia. Eikö pitäisi pyrkiä kohti paratiisin näkyä kuin säilyttää synnin seurauksia?
KUA:n johtaja kertoo olevansa nöyrä ja kiitollinen lähetystyön perinnölle. mutta hän näkee työn olevan murroksessa. Hänestä painopiste on siirtymässä lähemmäksi kansainvälisen diakonian ja KUA:n toimintamuotoja. Lähetystyön mallia pitää hänestä pohtia avoimesti ja yhdistää tarvittaessa lähetyksen ja Ulkomaanavun voimavaroja. Kunhan lähetysjärjestöt ovat keskustelleet tästä mahdollisuudesta kannattajiensa kanssa, on KUA valmis yhteistyökeskusteluihin.
Ilmoita asiavirheestä