Piispaehdokas: Kymmenykset nettotuloista köyhille

RuokanenMiikkaKUVAMiikka Ruokanen katsoo, että kristittyjä pitäisi rohkaista omaksumaan ihanne, jonka mukaan ”kunkin meistä tulisi lahjoittaa kymmenykset eli 10 % nettotuloistamme köyhille ja muille hädässä oleville sekä kristilliseen lähetystyöhön”.

Ruokanen kertoi näkemyksensä vastatessaan Tulkaa kaikki -liikkeen esittämiin kysymyksiin Kuopion hiippakunnan piispaehdokkaille. Kotimaa24 esitti Ruokaselle tarkentavia kysymyksiä. Ruokanen ei kuitenkaan kerro esimerkiksi sitä, maksaako hän itse kymmenykset tai tekisikö hän näin, jos hänet valittaisiin piispaksi.

– Kymmenysten antaminen nettotuloista on puhtaasti hengellinen asia, jokaisen kristityn ja Jumalan välinen salaisuus. Siitä ei pidä puhua mitään muille. Sellainen puhe vain ruokkii omahyväisyyttä, hengellistä ylpeyttä sekä lisää muiden ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta, hän sanoo.

– Kymmenysten antaminen ei ole mikään laki eikä vaatimus, vaan se on Jumalan meille antama vapaasti käytettävissä oleva hieno mahdollisuus, hän jatkaa. 

Kotimaa24:lle hän tarkentaa, että yhden prosentin kirkollisvero, jolla voidaan tukea esimerkiksi diakoniaa, on aivan riittävä suurimmalle osalle kirkon jäseniä.

– Mutta jotkut meistä voisivat Jumalan kasvojen edessä hiljaisuudessa kysyä, voisivatko he luopua enemmästäkin köyhien hyväksi, kuten kehitysmaiden lasten sairauksien, nälän ja tietämättömyyden poistamiseksi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTesti 2
Seuraava artikkeliKirkkoon kuuluu 77,3 prosenttia suomalaisista

Ei näytettäviä viestejä