Nokia Mission seurakunnanjohtaja: Koivisto tuskin palaa

Nokiamissio205Timo Aro-Heinilä arvioi, että Nokia Mission perustaja ja entinen voimahahmo Markku Koivisto tuskin enää palaa liikkeeseen vastuutehtäviin. Aro-Heinilä ei myöskään pidä mahdottomana sitä, että Koivisto perustaisi jatkossa oman seurakuntansa.

Timo Aro-Heinilä oli syksyllä se henkilö, joka vastasi medialle Markku Koivistoon liittyviin kysymyksiin. Koivisto vapautettiin Nokia Mission palveluksesta. Syyksi kerrottiin seksuaalisten rajojen rikkominen. Myöhemmin Koivisto itse sanoi seurakunnalle tehneensä ”vääriä valintoja”, joista ”yksi karkeimmista on ollut aviorikos miespuolisen henkilön” kanssa.

Timo Aro-Heinilä, miten teidän ja Koiviston välit kestivät nuo ajat?

– En osaa tai viitsi siihen sen enempää nyt sanoa. Kyllä me puhelinyhteyksissäkin oltiin ja tekstareita ja sähköpostia lähetettiin. Nyt pari kuukautta sitten tuli sellainen havainto, että jotta me pääsisimme eteenpäin paikallisella tasollakin, täytyy ottaa etäisyyttä koko tapahtumasarjaan ja siinä suhteessa sitten myös yhteydenpito Koivistoon jäi, Aro-Heinilä sanoo.

Joulutervehdyksen hän tosin kertoo sähköpostitse lähettäneensä.

Koivistolla ei ole tällä hetkellä virallista asemaa Nokia Missiossa. Onko joskus?

– Tuskin, Aro-Heinilä vastaa.

Hän muun muassa katsoo, etteivät Koiviston blogissansa esittämät näkökannat anna osviittaa siihen suuntaan, että Koivisto voisi palata. Koivisto on kirjoittanut Nokia Mission jätettyään blogia. Noiden kirjoitusten perusteella Aro-Heinilä ei myöskään pitäisi mahdottomana, etteikö Koivisto voisi suunnitella uuden seurakunnan perustamista. Koivistolla voisi olla kannattajia hänen suuren tunnettuutensa vuoksi ja hän on tehnyt valtavan pitkän uran pastorina ja sananjulistajana.

Aro-Heinilä ei halua kritisoida Koivistoa.

– Kullakin on luonteen heikkoudet ja vahvuudet. Todella paljon hänen kauttaan sain rohkaisua ja vahvistusta, apua ja neuvoa. Toki myöskin kivi kiveä hioo eli aina kun on ihmisten välisessä kanssakäymisessä, myös eroavaisuudet tulevat esille. Mutta ei sellaista vastakkainasettelua aikanaan ollut eikä jälkikäteenkään kannata ruveta sellaista kehittelemään, Aro-Heinilä sanoo.

Aro-Heinilä toteaa myös, että Koiviston aikana liikettä ulkopuolelta seuranneet olivat tavattoman kiinnostuneita juuri Koiviston edesottamuksista, vaikka liike pyrki silloinkin julistamaan sanomaa. Hän uskoo nyt, että liike pystyy jatkamaan entistä ”sanomakeskeisemmin”.

Lue myös: Nokia Mission jäsenmäärässä ei notkahdusta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliNokia Mission jäsenmäärässä ei notkahdusta
Seuraava artikkeliEx-ortodoksikirkkoherra: Porttikiellot tahraavat Valamon mainetta

Ei näytettäviä viestejä