HS: Irja Askola kyseenalaistaa iranilaismiehen käännytyspäätöksen

Askola_Irjax205Irja Askola aikoo Helsingin Sanomien mukaan (23.12.) lähettää korkeimpaan hallinto-oikeuteen kirjeen puolustaakseen kristityksi kääntynyttä iranilaismiestä, jonka Suomen viranomaiset ovat päättäneet lähettää kotimaahansa.

A-studio kertoi aiemmin tällä viikolla, että Helsingin hallinto-oikeus ei uskonut turvapaikanhakijan vakaumusta aidoksi. Mies pelkää joutuvansa hengenvaaraan Iranissa, jossa esiintyy uskonnollisia vainoja.

– Onko oikeudessa riittävästi teologista asiantuntemusta arviomaan ihmisen kristillistä vakaumusta, ihmettelee piispa Askola Helsingin Sanomissa.

Hänen mielestään viranomaisten olisi pitänyt olla yhteydessä Kansainväliseen seurakuntaan, jossa iranilaismies on kastettu ja saanut kristillistä opetusta. Seurakuntaan ei kuitenkaan ole tullut kyselyjä.

Myös Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen Suomen ortodoksisesta kirkosta arvostelee hallinto-oikeuden päätöstä.

– Tässä on tullut ikävästi esiin viranomaisten `kaikkitietävyys´. Päätöksellä voi olla vakavat seuraukset elämälle, ja joudumme näin tyrkyttämään asiantuntemustamme, Huttunen toteaa lehdessä.

Lue myös Maahanmuuttoviranomaiset arvioivat uskon aitoutta

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliMiksi neitseestäsyntymisestä puhutaan UT:ssa vähän?
Seuraava artikkeliPalvelevaan puhelimeen kerrotaan yksinäisen joulun pelosta

Ei näytettäviä viestejä