Jeesus-laastari synnytti vilkkaan keskustelun

Jeesus-laastariElossa.fi-kampanjan 20-vuotiaille lahjaksi jakamat Jeesus-laastarit ovat herättäneet monensorttisia mielipiteitä eri lehtien keskustelupalstoilla. ”Entä jos laastarista tulee uskoon”, kysyy muun muassa nimimerkki jeesustelija Kalevassa. Keskustelu leimahti, kun Jeesus-laastareita oli alettu epäillä huumelaastareiksi.

Kotimaa24 kertoi eilen, miten seurakuntien jakamat Jeesus-laastarit olivat huolestuneiden vanhempien mielissä yhdistyneet Oulun alueella liikkuviin vaarallisiin huumelaastareihin. Poliisi varoitti huumelaastareista. Seurakunta viestitti hämmentyneille vanhemmille, ettei Jeesus-laastari sisällä huumetta.

Erityisesti Kalevan keskustelupalstalla Jeesus-laastarit kirvoittivat paljon kommentteja liki 60. Joku oli jopa eroamassa kirkosta laastareiden takia, toinen taas haluaisi vastaavan laastarilahjan kolmekymppisille kaksikymppisten tapaan.

Joidenkin keskustelijoiden mukaan nyt ollaan perusluottamukseen liittyvien kysymysten äärellä.

”Tuntuu siltä, että ihmiset eivät voi luottaa enää keneenkään, jos seurakuntaakin epäillään huumeiden jakamisesta!”, eräs Kalevan kommentaattori sanoo.

”Jo olisi seurakunnan luullut järkevämmän toiminnan keksivän, kun justiinsa on poliisi varottanut kansalaisia erittäin vaarallisista kipulaastareista… kuka voi tänä päivänä sanoa 100 prosentin varmuudella, keneltä postilähetys todella tulee… on tiettyjä porukoita, jotka on hyviä tekemään väärennöksiä.”

”Aina vain yllättää, kuinka hysteerisiä ihmiset ovat. Varokaa ihmeessä myös marketeista jaettavia ilmapalloja, nekin voivat aiheuttaa vammoja pikku pilteille.”

Myös Ilta-Sanomien keskustelupalstalla ihmetellään vanhempien ylivarovaisuutta.

– Ihanko oikeasti vanhemmat ovat huolissaan, että seurakunnan jakamissa Jeesus-laastareissa olisi huumeita. Ei… ole… todellista. Sinällään ihan hellyttävää panikointia taas näiltä ylivarovaisilta friikeiltä.

Elossa.fi-kampanjan projektipäällikkö Kimmo Kieksi kertoo keskiviikkona, että monet ovat soitelleet seurakuntaan ja halunneet saada suurta julkisuutta saanutta laastaria. Seurakuntien viimeinen 500 kappaleen erä 20-vuotiaille on juuri lähtemässä jakoon.

Vaikka eilinen uutinen Jeesus-laastarista herätti lähinnä hilpeyttä, tarinalla on traaginen kääntöpuoli. Oikeiden huumelaastarien eli fentanyylia sisältävien kipulaastareiden levitys tuli ilmi poliisille tutkiessa erään miehen huumekuolemaa. Mies menehtyi viime perjantaina käytettyään laastarista irrotettua lääkeainetta suonensisäisesti.

Kalevan keskustelu

Ilta-Sanomien keskustelu

Kotimaa24:n tiistainen uutinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa: Vuoropuhelua tarvitaan fundamentalismin vahvistuessa
Seuraava artikkeliEspoon piispanvaalipaneelit alkoivat sopuisasti

Ei näytettäviä viestejä