Noituudesta tuomittu Oulun seurakuntien Facebook-hahmoksi

Klaara_JuhontytrFacebook205

– Halusimme käyttää sosiaalisessa mediassa sellaista ulottuvuutta, jota ei normaalissa viestinnässä ole helppoa käyttää. Ajattelimme, että fiktiivinen mutta totuuspohjainen hahmo, jolla on eettis-moraalinen ulottuvuus, voisi olla hyvä tapa käsitellä eri kysymyksiä, sanoo Oulun seurakuntayhtymän verkkoviestinnästä vastaava tiedottaja Rebekka Naatus.

– Klaara ei ole kirkon tai seurakuntayhtymän virallinen äänitorvi, vaan yksi ääni ja yksi näkökulma. Hän kommentoi asioita oman persoonansa ja historiansa kautta, Naatus kertoo.

Oululainen historioitsija Markus H. Korhonen, joka avusti sopivan hahmon löytämisessä, painotta, että kyseessä on historiallien henkilö. Korhonen kuvaa Klaaraa ”soveliaan raflaavaksi hahmoksi”.

– Historiankirjojen mukaan eräs Anna Muikku syytti Klaara Juhontytärtä siitä, että tämä olisi vienyt hänet hornaan. Jälkipolvien silmissä näyttää kuitenkin aika selkeältä, että rouvat taisivat nauttia vain liikaa paloviinaa, jolla Muikku oli maksamassa Klaara Juhontyttärelle kankaista. Ehkäpä heille tuli riitaa, jonka jälkeen alkoi parjaus.

– Todennäköisesti Klaara oli ponteva ja hyväntahtoinen ihminen, mutta oululaiset pahanilkisyyttään leimasivat hänet, koska hän oli ehkä hieman erilainen. Tätähän tapahtuu nykyäänkin, Korhonen uskoo.

Lue aiheeseen liittyvä Jarmo Tuokon blogikirjoitus

Lue koko juttu Rauhan Tervehdyksestä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKoivisto kertoo 11.9. näkemyksensä tapahtuneesta
Seuraava artikkeliVapaaehtoisia tarvitaan entistä enemmän

Ei näytettäviä viestejä