Koiviston tehtävistä vapauttamiseen ei liity rikosprosessia

Koivisto_Markkukorjattu205Markku Koiviston tehtävistä vapauttamiseen ei tiettävästi liity rikosprosessia, sanoo Nokia Mission koulutusvastaava Timo
Aro-Heinilä.

Nokia Missio Churchin ja Nokia Missio ry:n hallitukset vapauttivat Koiviston kaikista hengellisistä ja hallinnollisista tehtävistä, koska hänen elämässään on liikkeen maanantaina illalla julkaistun tiedotteen mukaan ollut seksuaalisten rajojen rikkomista.

Aro-Heinilä ei halua täsmentää mistä rajojen rikkomisessa on ollut kysymys.

Hänen mukaansa liikkeessä on ollut puhetta myös Koiviston paluusta.

– Takaisinottamisesta on ollut puhetta, mutta edellytyksenä on se, että hän on terveydentilaltaan työkykyinen ja on tämän asian tiimoilta halunnut ja saanut tarvitsemaansa apua, ennen kuin hän voi palata hengelliseen työhön, Aro-Heinilä sanoo.

Hänen mukaansa tapauksen yhteydessä ei ole laitettu muita henkilöitä ulos eivätkä tiedotteessa mainitut irtisanomiset liity Koiviston tapaukseen.

– On vakava kysymys aina, kun kyse on rajojen rikkomisesta ja hengellisestä johtajasta. Tärkein asia kaikessa on se, että ihmistä ei jätetä yksin. Jos tämmöistä tulee ja julkisuus painaa päälle, niin selviytymiseksi hengellisen avun saaminen on tärkeää, Aro-Heinilä sanoo.

Nokia Mission toiminnan jatkuminen ei ole hänen mukaansa Koiviston varassa.

– Onhan Markku Koivisto tunnetuin hahmo ja jonkinnäköinen keulakuva ollut koko ajan, mutta se on koko ajan ainakin meidän liikkeen sisällä ollut niin, että hänen lisäkseen on eri paikkakunnilla virinnyt toimintaa, joka ei ole profiloitunut häneen vaan siihen sanomaan mikä Nokia Missiolla on. Häntä on rakastettu johtajana mutta toivoa ei ole pantu häneen. Toiminta rakentuu Jumalan sanan ja hänen lupaustensa varaan.

– Minulle itselleni on tullut vain myötätunnon, tuen ja rohkaisun ilmauksia, joissa välittyy aito suru tapahtuneen johdosta. Toistaiseksi ei ole tullut aggressiivisia yhteydenottoja.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKantelu lestadiolaisjohtajasta raukesi
Seuraava artikkeliRadiojumalanpalvelus täyttää 85 vuotta

Ei näytettäviä viestejä