KHO: Porvoon seurakuntayhtymä ei syyllistynyt sukupuolesta johtuvaan syrjintään

Korkein hallinto-oikeus on kumonnut Helsingin hallinto-oikeuden viime vuoden maaliskuussa tekemän päätöksen, jonka mukaan Porvoon  seurakuntayhtymä syyllistyi sukupuolesta johtuvaan syrjintään valitessaan perheneuvojan virkaan miehen, eikä yhtä ansioitunutta naista.

Päätöksessään Korkein hallinto-oikeus kumoaa Helsingin hallinto-oikeuden 30.3.2010 päivätyn päätöksen ja hylkää psykologi Anu Harjumaaskolan valituksen Porvoon seurakuntayhtymän perheneuvojan virkavalinnasta. Nyt kumotussa vuoden takaisessa päätöksessä Helsingin hallinto-oikeus katsoi, että valitessaan vuonna 2008 teologian maisteri Mika Hellan perheneuvojan virkaan Porvoon seurakuntayhtymä syyllistyi tasa-arvolaissa tarkoitettuun kiellettyyn syrjintään.

Korkein hallinto-oikeus toteaa päätöksessään päinvastoin kuin Helsingin hallinto-oikeus, että kokonaisuudessaan arvioituna Hellan ja Harjumaaskolan ansioiden välillä ei ollut sellaista eroa, että lain tarkoittama syrjintäolettama olisi syntynyt. Lisäksi korkeimman hallinto-oikeuden mukaan yhteinen kirkkoneuvosto saattoi virkaa täytettäessä käyttää sille kuuluvaa harkintavaltaa ja valita virkaan sopivimmaksi katsomansa hakijan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliRV: Helluntailaiset ”karsivat opillista kirjavuutta”
Seuraava artikkeliTS: Turun Hääyössä yksi parisuhderukous

Ei näytettäviä viestejä