Kesäjuhlat syntyvät vapaaehtoisten voimin

lest_suviseurat_kolehti420

Monet heinäkuun kirkollisista kesäjuhlista ovat keränneet ennätysyleisön. Juhlakansan lisäksi kirkolliset tapahtumat keräävät vuosittain yhteen myös joukon vapaaehtoisia, jotka osallistuvat juhlien taustajärjestelyihin ja käytännön toteutukseen. Ilman heitä juhlat jäisivät pitämättä.

Suomen suurinta kesäjuhlaa, vanhoillislestadiolaisten Suviseuroja, oli toteuttamassa jopa tuhansia talkoolaisia. Valtakunnallisilla Evankeliumijuhlilla toimi noin 450 vapaaehtoista.

Talkoolaiset osallistuvat muun muassa majoituksen, liikenteenohjauksen, ruokailun ja ensiavun järjestelyihin. Suuri joukko vapaaehtoisia tarvitaan kaikissa tapahtumissa myös juhlatilan rakentamiseen ja valmisteluun. Oulun herättäjäjuhlilla ravintolan vapaaehtoisille järjestettiin mahdollisuus suorittaa hygieniapassi. Herättäjäjuhlilla talkoolaisia oli tänä vuonna toista tuhatta.

Motiiveja vapaaehtoisuuteen on yhtä monia kuin vapaaehtoisiakin. Esimerkiksi hyvän mielen saavuttaminen ja halu olla mukana rakentamassa Jumalan valtakunnan työtä ovat yleisiä kannustimia vapaaehtoisuuteen.

Juhlat jatkuvat elokuussa

Hengen uudistus kirkossamme ry:n kesäjuhla järjestetään 5.–7. elokuuta Rovaniemellä. Juhla on saanut nimekseen Maan kaikki kansat, tunnustakaa Herran kunnia ja voima.

Evankeliset kesäjuhlat ovat Tampereella 6.–7. elokuuta. Järjestäjinä ovat Evankelinen Lähetysyhdistys ELY ry ja Tampereen seurakunnat.

Parikkalan seurakunta ja Parikanniemisäätiö järjestävät 67. Orpokotijuhlat Saaren kirkolla Parikkalassa 12.–14. elokuuta. Juhlat ovat saaneet otsikokseen tunnuksen Sinun Sanasi on totuus.

Hengellisillä syventymispäivillä pohditaan tänä vuonna sovinnon merkitystä. Päivät järjestetään Helsingissä 25.–28. elokuuta. Kesäjuhlien lisäksi elokuussa järjestetään monia hengellisiä tapahtumia, joissa erityisesti kirkkomusiikki on suuressa roolissa.

31. heinäkuuta käynnistyy Lohtajan musiikkijuhlat. Kirkkomusiikista pääsee nauttimaan 7. elokuuta asti. 1.–7. elokuuta käynnissä on myös Lahden kansainvälinen urkuviikko.

11.–14.elokuuta järjestetään Joensuun 16. Gospel-Festivaalit. Neljään päivään mahtuu 20 tapahtumaa klassisesta hengellisestä musiikista rock-gospeliin ja afrikkalaisiin rytmeihin.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSalama rikkoi Pukkilan kirkon paloilmaisimen
Seuraava artikkeli”Kesäjuhlien kävijämäärillä rehennellään”

Ei näytettäviä viestejä