Kysely: Kappeliseurakunnat toimivat tehokkaasti

Kirkon tutkimuskeskuksen kyselyn mukaan kappeliseurakunnat toimivat tehokkaasti. Lähes kaikki kappeliseurakunnan toimintaa kuvaavat arviot olivat myönteisiä.

Kappeliseurakunnat ovat seurakuntien alueellisia jumalanpalveluyksikköjä, joissa on oma pappi. Niitä on Suomen luterilaisessa kirkossa 69. Usein kappeliseurakunnat ovat syntyneet seurakuntien yhdistyessä.

Vastaajat arvioivat muun muassa, että seurakunnan perustehtävät toteutuvat hyvin kappeliseurakunnissa. Valtaosa vastaajista totesi kuitenkin, ettei oma suhde seurakuntaan ole muuttunut mitenkään kappeliseurakunnan perustamisen jälkeen.

Sähköisesti toteutetun kyselyn vastausprosentti oli noin 59, ja sillä selvitettiin kappeliseurakunnan toimivuutta, tavoitteiden toteutumista ja sen perustamiseen johtaneiden muutosten vaikutuksia. Kysely lähetettiin kappeliseurakuntien ja niiden pääseurakuntien johtaville luottamushenkilöille sekä kappeliseurakuntien johtaville kappalaisille.

Tulos on kaikilta osin huomattavasti liitosseurakunnista ja yhtymäseurakunnista aiemmin tehdyn tutkimuksen tuloksia parempi.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Mäkiseltä surunvalittelu
Seuraava artikkeliAuran vaalit uusiksi

Ei näytettäviä viestejä