Arkkipiispa Mäkiseltä surunvalittelu

Arkkipiispa Kari Mäkinen esittää surunvalittelut Japanin uhrien omaisille. Hän haluaa rukoilla maanjäristyksen ja tsunamin koskettamIen kanssa.
-Kun katselen rauhallista lumista maisemaa, ajatukset kääntyvät rukoukseksi. En löydä omia, selkeitä sanoja, mutta muistan virsikirjan säkeen ”Elämä on meri, meri kauhistaa, kun se vaahtopäinä kiehuu, raivoaa. Mistä turvan löytää mieli levoton? Kuka auttaa voisi, yö kun synkkä on?”, hän siteeraa virttä 482.
– Rukoilen kaikkien onnettomuuden uhrien puolesta ja niiden puolesta, joiden mielen nyt täyttää huoli omaistensa kohtalon takia. Rukoilen kaikkien niiden puolesta, joita Japanin tapahtumat ovat koskettaneet joko välittömästi paikan päällä tai mielen järkytyksenä. Toivon, että itse kullakin olisi tänä iltana ja lähipäivinä mahdollisuus sellaiseen hiljentymiseen ja rukoukseen, jota tuntee tarvitsevansa. Vaikkapa sytyttämällä kynttilän. Ja sellaiseen yhdessäoloon toisten kanssa, joka antaa voimia ja rohkeutta elämään tällaisessa maailmassa.
Mäkisen mukaan monet seurakunnat avaavat tänään ja lähipäivinä kirkkojensa ovia hiljaista rukousta varten ja järjestävät yhteisiä rukoushetkiä. Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan jo esimerkiksi Espoossa, Tampereella ja Joensuussa on päätetty muistaa onnettomuuden uhreja.
– Rukoilen ja toivon muidenkin rukoilevan myös Japanin ja lähialueen avustustyöntekijöiden ja niiden kansainvälisten avustusjärjestöjen puolesta, jotka parhaillaan kartoittavat tuhon laajuutta ja etsivät oikeita ja tehokkaita tapoja auttaa. Auttakoon Jumala, että järkytys ei johtaisi meitä lamaantumiseen vaan synnyttäisi halun tehdä voitavamme niiden puolesta, joiden elämän onnettomuus on särkenyt.
Myös Suomen ortodoksisen kirkon seurakunnissa rukoillaan Japanin tuhoisan maanjäristyksen ja tsunamin uhrien puolesta. Arkkipiispa Leo pyytää kaikkia seurakuntia muistamaan onnettomuuden uhreja jumalanpalveluksissa.
Niin ikään Luterilainen maailmanliitto on esittänyt surunvalittelunsa Japanin kansalle ja kirjoittanut kirjeen Japanin kolmelle luterilaiselle kirkolle, jotka edustavat maan 27 000 luterilaista.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon Ulkomaanapu toimintavalmiudessa tsunamien varalta
Seuraava artikkeliKysely: Kappeliseurakunnat toimivat tehokkaasti

Ei näytettäviä viestejä