”Uskontodialogin tila Suomessa on huono”

Uskontodialogi on välttämättömyys modernissa yhteiskunnassa, mutta ehkä Suomi ei vielä ole riittävän monikulttuurinen ja moniuskontoinen, jotta uskontodialogi olisi luontevaa.

– Uskontodialogin tila maassamme on huono. Joitakin aktiivisia paikallisia seurakuntia on, jotka rakentavat dialogitilanteita, sanoo Tampereen hiippakuntadekaani Ari Hukari. Hän on yksi tuoreen Pyhän rajoilla – temppelitappeluista uskontodialogiin -kirjan (Suomen Lähetysseura) kirjoittajista.

– Valtakirkolla on meillä niin dominoiva asema ja muut yhteisöt ovat niin pieniä, että tasavertaisia dialogitilanteita ei juuri pääse syntymään. Monet muslimit ovat myös arkoja ryhtymään vuorovaikutukseen. Mutta luterilaisissa seurakunnissakin on ennakkoluuloja uskontodialogia kohtaan, Hukari sanoo Kotimaa24:lle.

Ari Hukari visioi Suomeen uskontojen välistä (interfaith) foorumia jossa uskontojen edustajat voisivat kohdata tasa-vertaisina kumppaneina. Erityisesti rauhan ja ihmisoikeuksien kysymyksissä uskonnoilla on paljon yhteistä.

– Suomessa uskontodialogin käyminen muslimein ja kristittyjen välillä on kiireellisintä ja tärkeintä, Hukari muistuttaa.

Parhaillaan vietetään muslimien ja kristittyjen kohtaamisen viikkoa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliGradu nosti esiin merkittäviä diakonian kehittämisaiheita
Seuraava artikkeliPäivi Räsänen: Suren kirkolliskokouksen päätöstä

Ei näytettäviä viestejä