Heikka: Kirkko irtisanoutuu Räsäsen pakolaiskannanotoista

Piispa Mikko Heikka ottaa kantaa Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen julkisuudessa esittämiin näkemyksiin, joiden mukaan Suomeen otettaisiin ensisijaisesti kristittyjä pakolaisia.

Piispa Heikka toteaa kannanotossaan STT:lle, että Suomen luterilainen kirkko on linjannut pakolaispoliittiset näkemyksensä mietinnössään Kirkko ja pakolaiset kasvokkain.

– Kirkon pakolaispoliittisessa linjauksessa ei lähdetä siitä, että pakolaiseksi tulisi ottaa ensisijaisesti kristittyjä. Kirkko tahtoo suojella kaikkein heikoimmassa asemassa olevia heidän uskonnostaan riippumatta, toteaa Heikka.

– Tässä mietinnössä kirkko sitoutuu Geneven pakolaissopimukseen, jonka Suomen valtio allekirjoitti vuonna 1968. Tämän sopimuksen mukaisesti kirkko katsoo, että pakolaisia on valittava heidän suojeluntarpeensa perusteella. Pakolaisiksi tulisi hyväksyä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia riippumatta rodusta, kulttuurista tai uskonnosta.

– Kirkon linjauksen mukaan pakolaisten kotouttamisessa on ensisijaisena integraatiomalli, jossa pyritään turvaamaan pakolaisen oma kulttuurinen, kielellinen ja uskonnollinen tausta. Integraatiomalli tarjoaa myös parhaan mahdollisen tuloksen kotouttamisessa. Seurakuntia kehotetaan tukemaan pakolaisten uskonnollista identiteettiä ja käymään vuoropuhelua heidän kanssaan. Seurakuntia kehotetaan toimimaan pakolaisten uskonnonvapauden turvaamiseksi riippumatta siitä, mikä on heidän uskontonsa.

Espoon piispa Mikko Heikka on Kirkon diakonian ja yhteiskuntatyön toimikunnan puheenjohtaja.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYhteisvastuukeräyksellä ennätystulos: 6,8 miljoonaa euroa
Seuraava artikkeliSeurakuntavaalit kiinnostavat myös kirjamessuilla

Ei näytettäviä viestejä