Räsänen tarkentaa pakolaiskantojaan

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen tarkentaa Ylioppilaslehden haastattelun pohjalta syntynyttä uutisointia. ”En esittänyt, että Suomeen otettaisiin ainoastaan kristittyjä pakolaisia”, hän toteaa tiedotteessaan. Räsänen kuitenkin kertoo Kotimaa24:lle, että hän painottaisi pakolaisten valitsemista kristittyjen ryhmistä.

Räsäsen mielestä hänen Ylioppilaslehteen antamaansa haastattelua on uutisoitu yksiviivaisesti. Pakolaisten valikoinnin peruste ei Räsäsen mielestä voi olla ensisijaisesti uskonnollinen. Perusteena pitäisi olla mahdollisuus sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan. ”Kun huomattava osa pakolaisista on uskontonsa vuoksi vainottuja, on relevanttia ottaa huomioon myös tämä seikka”, Räsänen toteaa tiedotteessaan.

”Suomi ei voi ottaa kaikkia maailman pakolaisia. Sopeutumisen kannalta olisi järkevää valikoida sellaisia ryhmiä, jotka kulttuurisesti ja uskonnollisesti sopeutuvat tänne, eli asettaa etusijalle esimerkiksi vainotut kristityt. Vaikka heidät siirrettäisiin eri puolille Suomea, kuten Etelä-Pohjanmaalle tai Etelä-Karjalaan, he integroituvat nopeasti, kun he löytävät seurakuntayhteisön. Siellä heidät otetaan hyvin vastaan vainottuina kristittyinä”, hän oli todennut Ylioppilaslehdessä.

Nyt hän tarkentaa tarkoitusperiään: ”Otin vainon kohteeksi joutuneet kristityt yhdeksi esimerkiksi sellaisista ryhmistä, joiden on sopeutuminen on usein ollut onnistunutta. — Uskonnolliset yhdyssiteet kantaväestöön helpottavat käytännössä sopeutumista. Myös esimerkiksi kommunismia paenneiden vietnamilaispakolaisten kotouttaminen sujui aikoinaan hyvin”.

Kotimaa24 tavoitti Räsäsen illalla. Hänen mukaansa Suomi voisi painottaa pakolaisten ottamista vainottujen kristittyjen ryhmistä.

– Vainottuja kristittyjä on paljon pakolaisleireillä. Valikointia joudutaan joka tapauksessa tekemään.

– Mutta tarkoitukseni on, ettei uskonnon vuoksi pidä ketään syrjiä. Enkä tarkoita sitä, että seulottaisiin pelkästään kristittyjä.

– Kaikkia on kuitenkin autettava uskontokunnasta riippumatta.

Lue myös: Räsänen: Pakolaisiksi ensisijaisesti kristittyjä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTutkija: Kirkko on ajanut itsensä avioliiton osalta nurkkaan
Seuraava artikkeliYhteisvastuukeräyksellä ennätystulos: 6,8 miljoonaa euroa

Ei näytettäviä viestejä