Liike-elämä: ”Toisten uskontojen tuntemus tärkeää”

– Kolme tärkeintä oppiainetta koulussa ovat kielet, matematiikka ja uskonto, sanoo Franke Oy:n toimitusjohtaja Antero Asikainen.

Asikaisen mielestä uskonnonopetuksen määrää peruskoulussa ei pitäisi vähentää. Hän on seurannut huolestuneena keskustelua peruskoulun uusista tuntijakopainotuksista, joiden mukaan uskonnonopetuksen asemaa oltaisiin heikentämässä.

– On tärkeää, että me tiedämme myös muista uskonnoista, sillä se auttaa ihmisten ja erilaisten kulttuurien kohtaamisessa. On esimerkiksi paljon käyttäytymistapoja, jotka juontuvat uskonnosta. Niiden ymmärtäminen kansanvälissä tilanteissa on yritysmaailman kannalta tärkeää, Asikainen painottaa.

Asikaisen johtama yritys tekee muun muassa sairaalainstrumenttien pesukoneita, tiskipöytiä ja julkisten tilojen WC-kalusteita. Vientiä pieksämäkeläisellä yrityksellä on muun muassa Venäjälle, Englantiin, Irlantiin, Iraniin, Intiaan ja Japaniin.

Tuntijakouudistusta käsitellään tänään hallituksen iltakoulussa ja perjantaina hallituksen sivistyspoliittisessa ministerityöryhmässä. Ennakkotietojen mukaan uskonnonopetuksen määrää ollaan peruskoulussa supistamassa jopa neljänneksellä.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHäkkinen: ”Uskonnonopetus tukee lapsen ja nuoren identiteettiä”
Seuraava artikkeliKirkko antaa parisuhdeneuvontaa homo- ja lesbopareille

Ei näytettäviä viestejä