Piispaehdokkaat kertoivat kantansa homoparien siunaamiseen

Turun_piispaehdokkaat420
STT kertoi perjantaina, että viisi piispoista olisi valmiita hyväksymään homoparien rekisteröidyn parisuhteen siunaamisen. Kotimaa24 kysyi asiaa Turun arkkihiippakunnanvaalin piispaehdokkailta. Vaalit käydään ylihuomenna.

STT:n kyselyyn vastasivat kaikki tällä hetkellä virassa olevat yhdeksän piispaa.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ehdokkaista hiippakuntadekaani Kaarlo Kalliala pitäisi henkilökohtaisesti rekisteröidyn parisuhteen siunaamista mahdollisena. Hän kuitenkin sanoo, että linja jolla on edettävä, on piispainkokouksen linja.

Piispainkokous on katsonut, että kyseeseen voisi tulla rukous parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan.

Kallialan vastauksen perusteella on käytännössä pääteltävissä, että hänet voidaan lukea samaan joukkoon kuin STT:n kyselyssä nais- tai miesparin siunaukseen myönteisesti suhtautuneet arkkipiispa Kari Mäkinen, Kuopion Wille Riekkinen, Helsingin Irja Askola, Porvoon Björn Vikström ja Espoon Mikko Heikka.

Piispaehdokkaista kirkkoherra Aino Vesti ei olisi valmis siunaamaan rekisteröityä paria, eikä hän kannata myöskään rukousta heidän puolestaan.

– En ole tässä vaiheessa muodostanut lopullista kantaani, piispaehdokas, kirkkoherra Martti Hirvonen muotoilee.

Turun arkkihiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen kierros käydään 28.10. ja mahdollinen toinen kierros 11.11. Ehdolla ovat Kaarlo Kalliala, Aino Vesti ja Martti Hirvonen.

Lue myös: Viisi piispoista kannattanut homosuhteen siunaamista

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliIS: Tervon Raamatun heitosta ei tutkintaa
Seuraava artikkeliYhteisömedia antaa tilaa kaikille äänille

Ei näytettäviä viestejä