Kirkkoherra Homoillasta: ”Olen pahoillani”

Korson kirkkoherra Kari Pekka Kinnunen pyytää ihmisiä mieluummin äänestämään seurakuntavaaleissa kuin eroamaan kirkosta.

– Viime tiistaina televisiossa lähetetty homokeskustelu on antanut suurelle joukolle ihmisiä aiheen äänestää jaloillaan, eli erota kirkosta. Ymmärrän hyvin tämän reaktion, sillä niin tuskaista oli kirkkoon syvästi sitoutuneelle papillekin ohjelman seuraaminen, vantaalaisen Korson seurakunnan kirkkoherra Kari Pekka Kinnunen kirjoittaa.

Kannanotto on julkaistu Vantaan seurakuntien nettisivulla tänään maanantaina.

Kinnunen sanoo olevansa pahoillansa monista homoseksuaalien ihmisarvoa loukkaavista puheenvuoroista, joita Yle TV2:n Homoilta-ohjelmassa esitettiin.

– Kaikki tietänevät sen, että pääkaupunkiseudun seurakuntalaisista ja kirkon työntekijöistä suuri osa olisi piispainkokouksemme linjauksen mukaan valmis iloiten mahdollistamaan kirkossa järjestettävän rukoushetken parisuhteen rekisteröinnin tapahduttua, hän jatkaa.

– Keskustelussa päähuomion ovat saaneet homoseksuaalisuuteen jyrkän kriittisesti suhtautuvien kristittyjen mielipiteet. Liian monet ovat kuvitelleet heidän edustavan kirkon kantaa ja siksi eronneet kirkosta.

Kinnunen muistuttaa kirjoituksessaan myös kirkon marraskuisista seurakuntavaaleista. Hän vetoaa, että äänestäjät Vantaalla käyvät ilmaisemassa mielipiteensä.

– Viikkoa ennen ennakkoäänestystä, maanantaina 25.10, avautuu vaalikone. Siellä voi tutustua ehdokkaiden edustamiin näkemyksiin. Yhtenä kysymyksenä vaalikoneessa on suhtautuminen parisuhteen siunaamiseen. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa kirkon linjaan äänestäen ihan oikeasti, ei vain jaloillaan.

Lue Kari Pekka Kinnusen koko kannanotto

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliViestintäpäällikkö suivaantui kirkkohallituksen äänestyslinjauksesta
Seuraava artikkeliPapit laulavat homorauhan puolesta

Ei näytettäviä viestejä