HBL: Piispa yritettiin erottaa kirkosta

Porvoon piispa Björn Vikström sai hämmentävän viestin sähköpostiinsa eroakirkosta.fi-palvelusta. Sen mukaan hän olisi eronnut kirkosta.

Asiasta kertovan Hufvudstadsbladetin mukaan joku toinen henkilö on yrittänyt erottaa piispa Björn Vikströmin kirkosta. Henkilö oli kirjoittanut eroakirkosta.fi-palveluun piispan nimen, seurakunnan ja sähköpostiosoitteen oikein. Henkilötunnusta henkilö ei ollut kuitenkaan osannut kirjoittaa, ja hanke kariutui lopulta tähän.

Vikström sanoo kuulleensa myös muista henkilöistä, joita olisi yritetty erottaa. Hän sanoo myös epäilevänsä kirkosta viime päivinä eronneiden suurta lukumäärää.

– Koko systeemi ja eroakirkosta.fi-palvelu pitäisi kyseenalaistaa vahvasti, jos kontrolli on näin puutteellinen, Vikström sanoo HBL:lle.

Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma kertoo Kotimaa24:lle, että palvelimessa on ollut muutamia vastaavanlaisia tapauksia, joissa henkilö olisi yritetty erottaa kirkosta. Muita piispoja nämä yritykset eivät ole koskeneet. Eroakirkosta.fi-palvelu on tehnyt aikanaan yhdestä tapauksesta rikosilmoituksen.

Kotimaan verkkolehti kertoi vuonna 2007 muutamista tapauksista, joissa ihmisiä oli erotettu heidän tietämättään kirkosta. Esimerkiksi eräälle kummiksi kutsutulle oli selvinnyt yllättäen, että hän ei kuulukaan enää kirkkoon. Helsingin maistraatista luonnehdittiin tapauksia yksittäisiksi ”polttaripiloiksi”, ja todettiin, ettei käytäntöjä ole syytä muuttaa. Vahingonteon kohteilla sen sijaan on mahdollisuus tehdä rikosilmoitus.

HBL:n juttu

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTarja Tallqvist sanoutuu irti Räsäsen näkemyksistä
Seuraava artikkeliKirkkoherra Homoillasta: ”Olen pahoillani”

Ei näytettäviä viestejä