Katoliselle kirkolle manauksen kuuma linja

milanon_arkkihiippakunta_20hiippakunnassaan Milanossa. Manauksesta vastaavan monsignor Angelo Mascheronin mukaan avunpyyntöjen määrä on viimeisen 15 vuoden aikana kaksinkertaistunut. Samoin on tuplaantunut hiippakunnan kuurian palkkaamien manaajien joukko, joita on aiemman kuuden sijaan jo 12. Asiasta kertoo Belfast Telegraph.

Kuuriaan on perustettu keskus, joka on arkisin avoinna ja josta voi kysyä manaajien nimiä, osoitteita ja puhelinnumeroita.

-Hädässä olevat ihmiset voivat soittaa ja löydämme papin samalta alueelta, Mascheroni kertoo.

Syy riivatuksi epäiltyjen määrän suureen kasvuun on epäselvä. Mascheroni kuitenkin arvelee, että osatekijä voi olla se, että yhä useammilla vanhemmilla on vaikeuksia kontrolloida tottelemattomia teinejään.

-Useimmiten vanhemmat soittavat, koska ovat huolissaan lapsestaan, joka ei mene kouluun, käyttää huumeita tai kapinoi. Todellisuudessa kysymys ei ole mistään pahasta hengestä, vaan yksinkertaisesti siitä 18-vuotias nuori ei halua, että häntä käsketään ja hänelle sanotaan, mitä pitää tehdä, hän sanoo lehdelle.

Mascheronin kokemuksen mukaan paholaisen ilmitulot ovat kuitenkin hyvin harvinaisia ja epätavallisen käytöksen takaa on usein löytynyt psyykkisiä ja psykiatrisia häiriöitä. Kaikki katoliset manaajat eivät suhtaudu tilanteeseen näin. 25 vuotta Vatikaanin päämanaajana toiminut Isä Gabriele Amorth väittää olleensa tekemisissä 70 000 riivaustapauksen kanssa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYhteys-liikkeelle uusi puheenjohtaja
Seuraava artikkeliEspoossa pääsee vihille pienissä häissä

Ei näytettäviä viestejä