Vanhempainliitto: Alkoholin riittävän korkea hinta suojaa nuoria

Olut tölkkejä205 1 of 1

– Alkoholin hinta on sahannut pitkään. Me haluamme nostaa esille haavoittuvimmat ihmisryhmät eli nuoret ja alkoholin suurkuluttajat. Heitä suojelee tutkimusten mukaan alkoholin korkeampi hinta, sanoo Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Vanhempainliitto tiedostaa, että alkoholin liian korkea hinta johtaa pimeisiin pulloihin ja harmaan talouden kasvuun.

– Tämän vuoksi sitoisimme alkoholin hinnan indeksiin, jossa huomioitaisiin sekä ostovoiman kasvu että sen heikkeneminen.

Hinta ei kuitenkaan yksin ole ratkaisu nuorten alkoholiongelmiin. Vanhempien asenteet ja kaveripiirin paine vaikuttavat.

Kurttila on havainnut, että ihmiset ilmentävät nykyisin omaa reviiriään, yksilönoikeuksiaan ja vapautumista yhtenäiskulttuurista myös alkoholin kautta.

– Jotkut sanovat jopa ääneen vanhempainilloissa, että heillä on mielestään oikeus ostaa alaikäiselle lapselleen alkoholia. On hyvä, että keskustelua käydään avoimesti. Perinteinen holhoava raittiustyö ei enää tavoita vanhempia. Tilalle tarvitaan vertaispohdintaa, Kurttila toteaa.

Suomen Vanhempainliitto haluaa osaltaan olla luomassa vanhemmille vertaisryhmiä kasvatuksen kipupisteiden ja nuorten päihdekäyttäytymisen syiden pohdinnalle.

– Yksilöllistyminen on johtanut myös yksinäisyyteen. Murrosikäisten kasvattajat tarvitsevat toisiansa ja kokemusten jakamista.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliViina on harvoin papille ongelma
Seuraava artikkeliOikeusasiamies: Suvivirsi ei tee kevätjuhlasta uskonnollista tilaisuutta

Ei näytettäviä viestejä