Paavi Benedictus XVI Libanonissa

Paavi Benedictus XVI on matkustanut Libanoniin. Matka on paaville neljäs Lähi-Itään suuntautuva.

Matkan tarkoitus on tuoda rauhanviesti sisällissodan kourissa olevalle Syyrian läheiselle alueelle, jota rasittavat väkivaltaiset muslimimielenosoittajien protestit Yhdysvaltoja vastaan. Paavi haluaa korostaa alueen eri kristillisten kirkkojen ykseyttä sekä kristittyjen ja muslimien välistä rauhaa.

Israelilaisen päivälehti Haaretzin verkkouutisten mukaan paavi saapui keskelle Yhdysvaltojen vastaisia mellakoita. Uskonnollisesti tulenaran matkan valmisteluissa ei kuitenkaan kiinnitetty erityishuomiota turvallisuuskysymyksiin, vaikka taustalla vaikuttavat monenlaiset jännitteet.

Al-Nahar –sanomalehden mukaan yli 5000 sotilas- ja turvallisuushenkilöä oli käytössä turvaamaan paavia. Beirutin lentokenttä suljettiin kaikelta liikenteeltä kaksi tuntia ennen hänen saapumistaan.

Matkallaan Benedictus XVI pitää kaksi suurta ulkoilmatilaisuutta ja tapaa Libanonin niin monien kristillisten ja muslimiyhteisöjen johtajia kuin poliittisiakin johtohenkilöitä. Paavi päättää Beirutiin ja sen lähialueille suuntautuvan matkansa sunnuntaina.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVerokarhu vaanii katolista kirkkoa
Seuraava artikkeliSeurakunnat tehneet kriisityötä 8-vuotiaan kuoleman vuoksi

Ei näytettäviä viestejä