Rippikoulun käyneiden osuus kasvoi Tampereella

Rippikoulun käyneiden osuus ikäluokasta kasvoi Tampereella viime vuonna. Vuonna 2013 rippikouluprosentti oli 81,8, missä kasvua edellisestä vuodesta oli 0,4 prosenttiyksikköä.  Todellisuudessa kasvua oli enemmän, kertoo rippikoulupastori Jari Pulkkinen.

– Nousussa on merkittävää se, että kirkkoon kuuluvia ikäluokasta oli 2,5 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Suhteellinen nousu oli siis suurempi kuin tuo prosentti antaa ymmärtää.

Viime vuonna rippikoulun kävijöitä oli Tampereella 1422. Rippikoulun suosiota kasvattaa Pulkkisen mukaan myös se, että nuoret itse kertovat toisilleen kokemuksiaan hyvistä rippikouluista.

– Olemme myös järjestelmällisesti keränneet palautetta riparilaisilta ja heidän vanhemmiltaan ja ottaneet saadun palautteen opiksi kun suunnittelemme seuraavan vuoden rippikouluja.

Perusrippikoulujen rinnalle on kehitelty elämyksellisiä tapoja osallistua: tänä vuonna kolme ryhmää on lähdössä ulkomaille Saksaan, Ruotsiin ja Englantiin. Rippikouluja pidetään myös Ahvenanmaalla, Turun saaristossa ja Lapissa. Myös liikunta- tai kaupunkiripareita järjestetään monin paikoin.  Rippikoulun voi käydä myös järjestön kautta, osana armeijaa, aikuisena, sairaalassa tai vankilassa.

Rippikouluja pidettiin viime vuonna 58, joista leirijakson sisältäneitä oli 51. Suosituimpia ovat alkukesään sijoittuvat rippikoulut sekä kansainväliset ja liikuntapainotteiset rippikoulut.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliAmnesty: Keski-Afrikan muslimeja uhkaa etninen puhdistus
Seuraava artikkeliKahdeksan ehdolla Lundin piispaksi

Ei näytettäviä viestejä