Valtionavustusta uskonnollisille yhdyskunnille

Valtionavustukset rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille tulevat jaettaviksi. Hakuaika päättyy maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Avustus on tarkoitettu yhdyskunnan toiminnan tukemiseen ja se myönnetään laskennallisin perustein jäsenmäärän mukaan. Avustukset myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Valtionavustus ei saa olla yhdyskunnan pääasiallinen tai ainoa rahoituslähde, vaan pääasiallisen rahoituksen on tultava esimerkiksi jäsenmaksuista, lahjoituksista tai muusta varainhankintatoiminnasta. Myönnetyn valtionavustuksen käytöstä tulee tehdä selvitys Opetusministeriölle.

Vuonna 2013 suurimmat avustukset saivat Suomen Vapaakirkko (51 821 euroa), Katolinen kirkko Suomessa (48 021 euroa) sekä Suomen Helluntaikirkko (25 047 euroa). Lisäksi 24 muuta pääasiassa kristillistä, islamilaista, buddhalaista ja juutalaista yhteisöä saivat joidenkin satojen tai tuhansien eurojen avustuksia.

Suomessa on tällä hetkellä noin viisikymmentä rekisteröityä uskonnollista yhdyskuntaa. Viimeisimpänä virallisen aseman sai suomenuskoisten Karhun kansa viime joulukuussa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKiovan luterilainen seurakunta pyytää apua
Seuraava artikkeliKirkon kouluttaja hiki hatussa hiihtoladulla Yhteisvastuun hyväksi

Ei näytettäviä viestejä