Kirkon kouluttaja hiki hatussa hiihtoladulla Yhteisvastuun hyväksi

Jumalanpalveluselämästä ja pastoraalikoulutuksesta vastaava Kirkon koulutuskeskuksen kouluttaja Juhani Holma mietti maanantaina hiihtoladulla, mitä voisi itse tehdä Yhteisvastuun ja saattohoidon hyväksi.

Tuloksena syntyneessä ”Hiihdätä Jussia Rukalla” tempauksessa jokainen tykkäys tarkoittaa yhtä hiihdettyä kilometriä ja Yhteisvastuulle lahjoitettua euroa. Samoin kommenteista pottiin kertyy kymmenen tai viisikymmentä senttiä rahaa, riippuen kommentin kannustavuudesta.

Kotimaa24 tavoitti Holman Rukan hiihtoladulta juuri, kun sata kilometriä tuli hiihtäjälle täyteen. Haastatteluhetkellä tykkäyksiä oli kertynyt 179 ja kommentteja 82.

– En osannut kuvitellakaan, että tykkäyksiä tulisi näin paljon. Täällä on nyt menty hiki hatussa ja vaimonkin kilometrit piti ottaa avuksi, onneksi sain luvan, viimeistä päivää Rukalla viettävä Holma kertoo.

Sadan kilometrin jälkeen Holma palkitsi itsensä kaakaolla ja munkilla, jonka jälkeen hiihtourakka taas jatkuu.

– On tässä sellainen taka-ajatus, että olisi kiva jos muutkin innostuisi avaamaan kukkaroaan Yhteisvastuun hyväksi. Yksi kommentoija jo haastoikin muut mukaan 20 euron lahjoituksilla, Juhani Holma kertoo.

Kuva: Juhani Holma. Kuva on otettu, kun 100 kilometriä tuli täyteen.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliValtionavustusta uskonnollisille yhdyskunnille
Seuraava artikkeliPiispa Vikström: Kirkon tulisi harkita vihkioikeudesta luopumista

Ei näytettäviä viestejä