Gotlannin kirkonkellojen yhteissoitto palkittiin kansainvälisesti

Kaikkien Gotlannin kirkonkellojen soinnin yhdistävä konsertti ”Klockrent” (kellokoneisto) on voittanut Prix Italia -palkinnon. Asiasta uutisoi Kyrkans Tidning.

Karin Rehnqvist, joka sävelsi konserttia yhdessä Tuomiokirkon urkurin Claes Holmgrenin kanssa, on palkinnosta erittäin iloinen.

– Projekti oli monella tavalla erityinen. Konsertin suunnitteluvaiheessa, tammikuun kylmässä säässä, me muun muassa kiipeilimme vinoissa ja tuulisissa kellotorneissa. Ja niin monet ihmiset olivat mukana tekemässä tätä! Taiteellisesti oli myös haaste saada aikaan jotakin 200 kellolla, Rehnqvist kertoo.

Osansa Rehnqvistin kiitoksista saa myös logistiikan hoitanut projektinjohtaja, idean alkuperäinen isä Owe Ronström. Rehnqvistin mukaan esimerkiksi tarvittavat luvat kellojen soittoon hoituivat mallikkaasti. Samoin jokaiselle Gotlannin kirkonkellolle löytyi oma vapaaehtoinen, joka lähetti kellon äänen matkapuhelimen sovelluksen kautta eteenpäin.

Teoksen alussa ja lopussa soivat kaikki 105 äänilähdettä ja keskiosassa pelkästään Visbyn kirkonkellot. Kaikkiaan projektiin osallistui noin 250 vapaaehtoista ja 105 kellonsoittajaa.

Kansainvälinen Prix Italia -palkinto on jaettu jo 66 vuoden ajan parhaalle television-, radio- tai verkkoesitykselle. Kilpailuun osallistuu yli 90 televisio- ja radioyhtiötä ympäri maailman. Ruotsalainen radio-ohjelma palkittiin nyt kymmenennen kerran.

Konsertti lähetettiin Ruotsin radiossa 8. kesäkuuta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVuoden kristillinen kirja 2014 -kilpailun finalistit valittu
Seuraava artikkeliRauhannobelistit tuomitsevat dalai laman boikotoinnin

Ei näytettäviä viestejä