Laukaa suree pitseriasurmia

Laukaalaisessa pitseriassa surmattiin sunnuntaina kolme ihmistä. Laukaan kirkossa on tänään maanantaina avoimet ovet kello 17–21, ja kello 19 pidetään hartaustilaisuus.

Tilaisuudessa luetaan raamatunkohtia ja kirkkoherra Harri Romar pitää lyhyen puheen.

– Musiikille annetaan paljon tilaa. Kuuntelemme musiikkia ja laulamme yhdessä. Tärkeintä on, että ihmiset saavat tulla yhdessä jakamaan ahdistustaan ja tuskaansa, Romar sanoo.

Hartauteen tulee kirkkoherran mukaan myös kunnanjohtaja ja kirkkovaltuuston jäseniä. Valtuustolla sattuu olemaan maanantai-iltana ideariihi, joka lopetetaan niin että halukkaat voivat siirtyä suruhartauteen.

Uusimpien tietojen mukaan sekä tekijä että uhrit ovat turkkilaislähtöisiä muslimeja ja tekijä on aiemmin työskennellyt pitseriassa. Hän surmasi omistajaparikunnan ja naispuolisen työntekijän.

Kirkkoherra ei usko, että tapahtuma synnyttää maahanmuuttaja- tai muslimivastaisuutta. Tapahtumaa ei voi hänestä liittää maailmalla tapahtuneisiin terroritekoihin. Aggressiivista nettikirjoittelua saattaa kuitenkin olla odotettavissa.

– Alustavien tietojen mukaan taustalla lienee henkilökohtaisia ristiriitoja, joita voi syntyä keille tahansa. Jyväskylässä asuneen tekijän on täytynyt määrätietoisesti tulla paikalle aikeissaan, se ei ole hetken mielijohde, hän pohtii.

– Työtoverini on toisinaan jutellut surmattujen kanssa uskonnon kysymyksistä. Me kristittyinä ja he muslimeina elimme rauhassa rinta rinnan. Kävin itsekin toisinaan syömässä heidän pitseriassaan, kirkkoherra Romar sanoo.

Hän sanoo, että tapahtunut ahdistaa ja pysyy ihmisten mielissä pitkään.

– Kauppareissuni tänään venyi tavallista puolta pidemmäksi, kun niin moni halusi puhua asiasta.

Kirkkoherra sanoo, että surmattu omistajapariskunta oli paikkakunnalla pitkään asuneita, tunnettuja, rauhallisia ja pidettyjä ihmisiä. Sukulaiset ja omaiset ovat saaneet kriisiapua, jossa seurakunta ei kuitenkaan ole ollut osallisena.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliYrittäjät arvostavat kirkon järjestämää vertaistukea
Seuraava artikkeliJumalanpilkka, abortti ja ympärileikkaukset tapetilla – vapaa-ajattelijoiden vaalikone auki

Ei näytettäviä viestejä