RV: Vapaista suunnista ennätysmäärä ehdokkaita vaaleissa

Ristin Voitto -lehti kävi läpi eduskuntavaaliehdokkaiden Ylen vaalikoneeseen antamat tiedot heidän uskonnollisesta taustastaan.

1800:sta vaalikoneeseen vastanneesta 104 valitsi vaihtoehdon ”muu kristillinen kirkko tai yhteisö”. Tämä on peräti kuusi prosenttia ehdokkaista.

Ristin Voiton arvion mukaan suurin osa heistä kuuluu vapaakristillisiin yhteisöihin, mutta joukossa on myös katolilaisia.

Valtaosa muihin kristillisiin kirkkoihin tai yhteisöihin kuuluvista on Kristillisdemokraattien listalla, peräti yli 70. Tämä tarkoittaa, että noin 40 prosenttia kaikista KD:n ehdokkaista kuuluu johonkin muuhun kristilliseen yhteisöön kuin luterilaiseen tai ortodoksiseen kirkkoon.

Ristin Voitto pitää lukuja ”hätkähdyttävinä”. Ortodoksiseen kirkkoon nykyisin kuuluva Esa Erävalo yhdistää ilmiön herätyskristittyjen koulutustason nousuun sekä ekumenian vahvistumiseen.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas, entinen KD-vaikuttaja Toimi Kankaanniemi pitäisi hyvänä, että herätyskristityt jakautuisivat eri puolueisiin.

– Eiköhän suolaa ole hyvä olla kauttaaltaan eikä läjissä, helluntailainen Kankaanniemi perustelee Ristin Voiton mukaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliToisena pääsiäispäivänä Jeesus toivottaa rauhaa
Seuraava artikkeliBudjetissa miljoonien lovi – Helsingin seurakunnat säästökuurille

Ei näytettäviä viestejä