Patriarkka Bartolomeos teki historiaa Turkin parlamentissa

434px-Bartolomew_I Bartolomeos on pitänyt puheen Turkin parlamentissa, kertoo
Hurriyet
-lehti. Vähemmistöuskontojen asemaa käsitellyt puhe on historiallinen, koska kyseessä on ensimmäinen kerta Turkin tasavallan historiassa, kun ei-muslimi on kutsuttu virallisesti parlamenttiin.

Patriarkka piti puheensa perustuslakikomitean istunnossa suljettujen ovien takana. Hän korosti, ettei patriarkaatilla edelleenkään ole Turkissa laillista asemaa ja uudisti vaatimuksensa kiistellyn Halkin teologisen seminaarin avaamisesta. 

Ekumeeninen patriarkka toivoi, että Turkin perustuslakiuudistuksessa varmistettaisiin, että myös vähemmistöt voisivat hyötyä koulutuksen ja uskonnon tukemiseen tarkoitetusta julkisesta rahoituksesta.

– Valtio ei ole koskaan antanut taloudellista apua yhdellekään kirkon tai vähemmistön koululle, patriarkka sanoi Hurriyet-lehden mukaan.

Ekumeenisen patriarkan ohella Turkin parlamentissa vieraili myös syyrialaisortodoksisen Pyhän Gabrielin luostarin johtaja Kuryagos Ergün. Hän kiitteli päivää historialliseksi.

– Syyrialaiset ovat asuneet täällä 6000 vuotta. Emme ole täällä vieraita, Ergün totesi toimittajille. Hän korosti tarvetta viralliseen vähemmistöstatukseen, joka on myönnetty juutalaisille, kreikkalaisille ja armenialaisille.

(Kuva: Patriarkka Bartolomeos, Massimo Finizio, Wikipedia)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliDance-messussa papit tanssivat – ei migreenipotilaille
Seuraava artikkeliOnko ETENEn eutanasia-kanta ristiriidassa kirkon kannan kanssa?

Ei näytettäviä viestejä