Teologinen tiedekunta irtisanoi henkilökuntaa

Teologinen tiedekunta on irtisanonut henkilökuntaansa hallituksen budjettileikkausten seurauksena. Kotimaa24:n tietojen mukaan kyse on hallintohenkilökunnasta.

Teologisen tiedekunnan dekaani Ismo Dunderberg ei vahvista irtisanottujen lukumäärää eikä tehtäviä, sillä se olisi hänen mukaansa vastoin yliopiston yhteisesti sovittua tiedotuslinjaa.

– Yleisesti voin todeta, että kyse on yt-neuvotteluista, joihin yliopisto joutui hallituksen koulutussäätöjen vuoksi. Irtisanomiset painottuvat koko yliopistossa pääosin juuri hallintohenkilökuntaan, mutta myös akateemista henkilökunta vähennetään. Henkilöstön vähennykset toteutetaan sekä eläkejärjestelyin että irtisanomisin.

Dunderbergin mukaan taustalla on myös yliopiston siirtyminen uuteen palveluorganisaatioon. Uudistuksessa yliopiston hallintopalvelut keskitetään palveluyksikköihin. Yksi tällainen yksikkö ottaa hoitaakseen myös teologisen tiedekunnan hallintotehtävät.

Alun perin julkisuuteen tuli tieto, että Helsingin yliopisto vähentäisi henkilökuntaansa enintään 1 200 henkilötyövuoden verran. Yt-neuvottelujen päätteeksi ilmoitettiin hieman vajaa tuhannen työntekijän vähennyksistä. Heistä irtisanottavia tulee olemaan noin 600.

Kuva: Olli Seppälä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkolliset kunniamerkit Anneli Janhoselle ja Juha Sepolle
Seuraava artikkeliKirkkohallitukselta avustuksia järjestöille – eniten tukea Diakonia-lehden julkaisemiseen

Ei näytettäviä viestejä