Vähävaraisten tukien leikkaus ei saanut kannatusta EU parlamentissa

Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahaston budjetti 2014–2020 tulisi säilyttää nykyisen suuruisena 3,5 miljardissa eurossa eikä leikata sitä 2,5 miljardiin euroon, totesivat Euroopan parlamentin jäsenet keskiviikon äänestyksessä. Komissio ja jäsenvaltiot ehdottivat budjettiin miljardin euron leikkausta neuvotellessaan EU:n monivuotisesta rahoituskehyksestä.

Uuden vuosille 2014–2020 suunnitellun ohjelman on tarkoitus korvata EU:n ruoka-apuohjelma, joka aikanaan suunniteltiin hyödyntämään yhteisen maatalouspolitiikan tuottamat elintarvikeylijäämät. Uuden rahaston avulla on mahdollista tukea paitsi elintarvikkeiden myös muiden perushyödykkeiden jakamista vähävaraisimmille.

 ”Lähes 120 miljoonaa eurooppalaista ovat vaarassa joutua kärsimään köyhyydestä tai syrjäytymisestä. Lähes 40 miljoonaa kansalaista kärsii vakavasta aineellisesta puutteesta, ja Euroopassa on lähes neljä miljoonaa koditonta. Uudella rahastolla on tärkeä rooli taloudellisen ja sosiaalisen kriisin vaikutusten lieventämisessä ja käytännön solidaarisuuden osoittamisessa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia kansalaisia kohtaan”, totesi mietinnön laatija Emer Costello (S&D, IE) keskustelussa ennen äänestystä.

Vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahaston lopullinen suuruus määräytyy neuvoston ja parlamentin parhaillaan käymien monivuotista rahoituskehystä koskevien neuvottelutuloksen mukaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliReilu meininki kasvaa Kirkkonummella
Seuraava artikkeli”Että teologiassa säilyisi veren maku”

Ei näytettäviä viestejä