Jumalan taideteokset leviävät somessa

jumaltaidetta1

Ihan tavalliset ihmiset ja jotkut julkkiksetkin ovat lisänneet Twitteriin tai Instagramiin kauniin kuvan ja viitanneet tekstissään Jumalaan suurimpana taiteilijana.

”Luoja on todellakin suuri taiteilija”, twiittasi kantrilaulaja Carrie Underwood lumipeitteistä vuorta esittävän Instagram-kuvan ohessa. Julkaisu keräsi yli 50 000 Instagram tykkäystä ja Twitterissäkin yli 1000 tykkäystä ja 600 jakoa.

Religion News Servicen artikkelin mukaan nykyajan ihmiset omaksuvat uudenlaisen palvonnan muodon ladatessaan Jumalan mestariteoksia sosiaaliseen mediaan.

Somepäivitykset ovat kuitenkin melko turvallisia kuvauksia Jumalasta, sanoo uskontososiologi Scott Thumma Hartford Institute for Religion Researchistä.

– Se on tapa puhua Jumalan läsnäolosta, voimasta ja luomisesta ilman että lainaa Raamattua tai joutuu teologiseen keskusteluun.Thumman mukaan kuva Jumalasta taiteilijana on merkittävä muutos verrattuna käsitykseen Jumalasta kostonhimoisena tuomarina tai ankarana isänä.

– Pommi-iskuissa kuolleiden ruumiita, myrskytuhoja, sulavia jäätiköitä tai kodittomia ja nälkäänäkeviä ei koskaan näe todisteena Jumalan vaikutuksesta maailmassamme, Scott Thumma lisää.

Lue Religion News Servicen artikkeli.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Tietoisuusterapian ja uskonnollisuuden välinen raja häilyvä”
Seuraava artikkeliKirkonrakentajien Foorumi iäkkäiden herrain kerho

Ei näytettäviä viestejä