Suosituimmat kirkkopyhät osuvat joulun tienoolle

Tuomiokko valaistu420DSC 8002

Jouluaaton hartaudet ovat edelleen kirkkovuoden ehdottomasti suosituimpia kirkollisia tilaisuuksia. Myös 1. adventtisunnuntai on suosittu juhlapyhä käydä kirkossa. Tänä vuonna 1. adventtisunnuntai on 2. joulukuuta.

Monet seurakunnat järjestävät useita aattohartauksia, jotta kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan heille parhaiten sopivana aikana.

Aattohartaudet yleistyivät ensin kaupungeissa ja sitten myös maaseudulla. Ne ovat vähentäneet selvästi jouluaamun varhaisen jumalanpalveluksen suosiota. Aattohartauksien lisäksi jouluyön messut ovat yleistyneet.

Myös joulupäivänä monet haluavat mennä kirkkoon. Joulupäivänä messuja pidetään sekä aamuvarhaisella että tavalliseen jumalanpalvelusaikaan kello 10.

Jouluaaton hartauksien suosio on lähes kolme kertaa suurempi kuin muiden jouluajan pyhien. Kirkossakäynnit tilastoidaan kerran neljässä vuodessa, ja viimeinen tilasto on viime vuodelta eli vuodelta 2011. Silloin jouluaattona kirkossa kävi reilut 345 000 ihmistä. Ensimmäisenä adventtina Hoosiannaa kävi laulamassa noin 129 000 ihmistä. Joulupäivän messuihin osallistui noin 93 000 henkeä ja jouluyönä noin 73 000.

Kirkossakäynti suosituimpina kirkkopyhinä laski vuoteen 2007 verrattuna, jolloin tilastointi tehtiin edellisen kerran.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPekka Puskalta vakava joulutervehdys
Seuraava artikkeliMandelan puolesta pyydetään rukouksia

Ei näytettäviä viestejä