Lehden päätoimittajien, diplomi-insinööri Miikka Niirasen ja teologian lisensiaatti Rope Kojosen mukaan lehden perustamisen taustalla on kaksi pääsyytä: halu herättää uutta keskustelua uskon ja tieteen välille sekä halu edistää tieteidenvälistä keskustelua.
− Suomalaisista 47 % uskoo, että tieteellisen maailmankuvan ja uskonnon välillä on jonkinlainen ristiriita, Kojonen sanoo ja viittaa Tiedebarometrin 2010 tuloksiin.
− Viime vuosisadan aikainen tutkimus erityisesti kristinuskon ja luonnontieteen suhteesta antaa kuitenkin aihetta ajatella, että uskon ja tieteen suhde voidaan ymmärtää myös myönteisemmin. Areiopagi haluaa tuoda näitä tutkimukseen perustuvia tuoreita näkökulmia mukaan suomalaiseen keskusteluun, Kojonen sanoo.
Miikka Niiranen puolestaan harmittelee omassa ammattikunnassaankin esiintyvää vastakkainasettelua kovien ja pehmeiden tieteiden välillä.
− Varsinkin luonnontieteitä opiskelleiden keskuudessa on vahvana ajatus, että kaikki todellinen tieto saadaan vain kovien tieteiden eli luonnontieteiden avulla. Meillä on tarkoitus haastaa tämä itsekin ”pehmeän tieteen” alaan kuuluva filosofinen näkemys, Niiranen toteaa.
Lehden nimi Areiopagi symbolisoi kristinuskon ja filosofian kohtaamista.
Lue Areiopagi
Ilmoita asiavirheestä