”Pop-kulttuuri vain laimennettu versio kristinuskosta”

NylenAnttiAntti Nylén ajattelee, että pop-musiikki valmisti hänet henkisesti vieläkin ”hurjemmalle” kristinuskon sanomalle. Silti pop-kulttuuri pystyi tuottamaan lähinnä addiktion kokemuksen. Uskonnottomassa kodissa varttunut kirjailija kertoo Esse-lehden haastelussa tiestään katolisen kirkon jäseneksi.

Hän nimeää brittiläisen indiemuusikko Morrisseyn. Hän näkee suhteessaan The Smiths-yhteen entiseen laulajaan, samanlaisia piirteitä kuin kristityn ja Jeesuksen välillä on.

– Lauluista tuntui löytyvän viisautta, jonka varassa saatoin elää turvallisesti. Koin, että Morrissey oli ollut ensin paikoissa, joissa elämä minua kuljetti, Nylén selittää Esselle.

Monista Jeesus-hahmoistaan huolimatta pop-kulttuuri edusti kirjailijalle lopulta vain ”laimennettua versiota kristinuskosta”. Se pystyi tuottamaan hänestä lähinnä addiktion kokemuksen.

Hän alkoi vähitellen löytää Jeesuksen uudella tavalla. Ratkaisevaksi hetkeksi ja kristityksi myöntymisen paikaksi muodostui ensimmäisen lapsen syntymä. Puolison varovainen kysely ja yhteinen pohdinta johti lopulta kasvuun ja päätökseen kastaa esikoinen kirkon jäseneksi. Mies itse liittyi tutustumiskurssin käytyään katoliseen kirkkoon.

Nylén ei ole omien sanojensa mukaan kaivannut uskoontuloa, mutta Jeesuksesta on tullut hänelle ystävä tai kumppani. Jeesuksen voi hänen mielestään löytää kuin uuden artistin musiikin saralta. Tämän löydön jälkeen hänestä ei mikään muu ystävyys ei tule olemaan yhtä tärkeä tai kaikenkattava.

Luterilaisessa kirkossa Nylén sanoo kadehtivansa sen radikaalia perinnettä ja uudistumiskykyä.

Lue tästä koko haastattelu Esse-lehdestä.

(Kuva Jukka Granström)

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSyyrialaiset piispat vapautettu
Seuraava artikkeliSuomessa yli sata Reilun kaupan seurakuntaa

Ei näytettäviä viestejä