Jouluyö, Luuk. 2:1-14, Jussi Mäkelä

Jussi Mäkelä
Vuosaari

Joulu on ilon juhla, sillä Jumalan suurin ilosanoma alkaa Hänen Poikansa syntymisestä ihmiseksi. Jumala on kertonut ihmisille kaikki Hänen suunnitelmansa jo etukäteen, jotta kun ne toteutuvat, me ymmärtäisimme, että Jumala on kaiken takana ja uskoisimme ja luottaisimme Häneen. Jeesuksen syntymän Hän kertoi jo 700 vuotta aikaisemmin profeettojen suulla.

”Sen tähden Herra antaa itse teille merkin: neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.” (Jes. 7:14)

”Sinä Betlehem, sinä Efrata, sinä olet pienin Juudan sukukuntien joukossa! Mutta sinun keskuudestasi nousee Israelille hallitsija. Hänen juurensa ovat muinaisuudessa, ikiaikojen takana… hänen valtansa ulottuu maan ääriin saakka. Hän tuo rauhan.” (Miika 5:1, 3-4)

Ja niin neitsyt Maria tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä, ja hänen Poikansa syntyi Betlehemissä. Ja Hän toi meille oman rauhansa, ei sellaista, jonka maailma antaa. Mutta ymmärrämmekö me, miten valtavasta asiasta on kyse? Jo kauan sitten Jumala teki Israelin kansan kanssa liiton, joka perustui lain noudattamiseen. Tuo Vanha liitto edellytti lain täydellistä noudattamista. ”Sillä se, joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohdassa, on syypää kaikilta kohdin.” (Jaak. 2:10)

Laki kieltää ja määrää, mutta se ei anna meille voimaa noudattaa sitä. Laki ja vanha liitto kuitenkin osoittavat meille, että me olemme kaikki tehneet syntiä ja me ansaitsemme siitä tuomion. Mitä siis tehdä? Et saa tehtyä tekemättömäksi. Et voi muuttaa menneisyyttäsi. Olet syyllinen syntiin, ja synnin palkka on kuolema.

Jumalalle kiitos, ensimmäinen joulu oli alku siinä Jumalan suuressa pelastussuunnitelmassa, jonka Hän teki pelastaakseen meidät syntiset ihmiset ikuiselta kadotukselta. Jeesuksen syntymä aloitti uuden ajan, joka huipentui siihen, että Jumala teki uuden liiton Jeesuksessa kaikkien ihmisten kanssa, jotka tähän liittoon suostuvat. Jeesus, Jumalan Poika, on ainoa, joka eli ilman syntiä. Hän täytti meidän puolestamme lain kaikki vaatimukset. Hän otti syntimme taakan kannettavakseen, kärsi meille kuuluvan rangaistuksen, ja kuoli puolestamme ristillä. Jeesus nousi kuolleista ja voitti synnin ja kuoleman vallan. Ainoastaan Hänen ansiostaan voimme saada syntimme anteeksi ja päästä ikuiseen elämään. Siksi me saamme yhtyä enkelten ylistykseen: Jumalan on kunnia korkeuksissa.

Tämä kaikki johtaa elämäsi tärkeimpään kysymykseen: uskotko Jeesukseen vai et? Sillä vastauksestasi riippuu, missä vietät ikuisuutesi. Jokaisen ihmisen on vastattava tähän kysymykseen ennemmin tai myöhemmin, eikä kukaan voi vastata siihen sinun puolestasi. Jos et ole varma siitä, kuka Jeesus on, et voi olla myöskään varma siitä, pääsetkö taivaaseen vai et. Jokaisen ihmisen tulee tehdä valinta maailman ja Kristuksen välillä.

”Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa.” (1. Joh. 2:15)

Kumman sinä valitset? Molempia et voi valita. Maailman synnistä saat nautintoa lyhyen aikaa, mutta se on pian ohi. Kun taas Kristuksen kanssa ikuinen elämä ei lopu koskaan. Jeesus seisoo sydämesi ovella tänä jouluyönä ja kolkuttaa. Oletko jo avannut Hänelle sydämesi oven? Jos et, niin tee se tänään, päästä Hänet asumaan sydämeesi, niin pelastut ja taivaassa iloitaan sinusta!

Pyydetään yhdessä Jeesusta asumaan sydämeemme. Yhdy mielessäsi tähän rukoukseemme:
Isä, minä olen tehnyt syntiä Sinua vastaan.
Tiedän, että ansaitsen rangaistuksen synneistäni.
Uskon, että Jeesus kuoli ristillä puolestani ja sovitti kalliilla verellään syntini.
Anna anteeksi kaikki syntini ja vapauta minut synnin orjuudesta.
Isä, ota minut omaksi lapseksesi. Kiitos suuresta armostasi.
Minä tunnustan, että sinä Jeesus olet minun Herrani ja Vapahtajani,
ja uskon, että Jumala on herättänyt sinut kuolleista.
Jeesus tule sydämeeni asumaan. Haluan antaa elämäni Sinulle.
Tule Pyhä Henki ja johdata minua nyt ja aina. Aamen

”Te olitte ”eksyksissä niin kuin lampaat”, mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan luo.” (1. Piet. 2:25) Raamatussa luvataan meille näin: ”Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.” (Joh. 1:12)

Aivan niin kuin paimenet ja itämaan viisaat miehet tulivat Jeesuksen luo, niin on tarkoitus meidänkin tulla Jumalan rakkauden luo. Jumala on tarkoittanut meidät elämään joka päivä Hänen kanssaan. Jumalalle tärkeintä on luomiensa ihmisten pelastuminen. Hän kaipaa meistä jokaista läheiseen yhteyteen kanssaan. Mutta Hän ei rakkaudessaan pakota ketään, Hän haluaa, että ihmiset tulevat Hänen luokseen omasta vapaasta tahdostaan. Jos et vielä tänään pyytänyt Jeesusta sinun elämäsi Herraksi, niin tee se pian, sillä aika on jokaista meitä vastaan. Lue Raamattua, niin uskot ja ymmärrät.

Ei Jumala rakasta sinua tekojesi tähden, vaan siksi, että uskot Hänen Poikaansa. Isä sanoo sinulle Jeesuksesta näin: ”Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt. Kuulkaa häntä!” (Matt. 17:5) Meillä ei ole vaaraa olla kuuntelematta Jumalan Poikaa, joka syntyi ihmiseksi rakkaudesta meitä kohtaan, ja kehottaa meitä näin:

”Kääntykää, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle!” (Matt. 3:5)

Sinun tähtesi Jumala uhrasi Poikansa, jotta sinä saisit elää. Isä odottaa jokaista meitä tuhlaajapoikaa ja tuhlaajatytärtä takaisin. Ja Isä ei katso meidän syntisyyteemme, kun me turvaudumme Jeesukseen. Vain Jeesuksen tähden sinä olet Jumalan suuresti rakastama! Kun turvaudumme Häneen, palaamme Isän luo. Psalmissa 36 sanotaan:

”Ihmeellinen on sinun armosi, Jumala! Sinun siipiesi suojaan rientävät ihmislapset.” (Ps. 36:8)

Tänä jouluyönä me riennämme Sinun siipiesi suojaan rakas Isä. Sinuun me uskomme, turvaudumme ja luotamme Herra. Sinä olet todella kaiken ylistyksemme arvoinen ikuisesti! Kuule kun me Jumalan lapset nyt yhteen ääneen tunnustamme uskomme Sinuun!