Pyhän Kolminaisuuden päivä, Joh. 3: 1-15, Hans-Christian Daniel

Hans-Christian Daniel
Espoonlahti

Päivänavaus Pyhästä Kolminaisuudesta: yläkoulu Virsi 135 Jumala loi

Eilen juoksi pienen pieni oravanpoikanen tien yli. Se ei ollut yhtään varovainen. Ennätin jarruttaa, ja pikku orava pääsi turvallisesti toiselle puolelle. Jäin miettimään, kuka oli varjellut sitä pientä otusta. Kun ajoin eteenpäin, näin toisen oravan. Se kulki myöskin tien yli, mutta korkealla ylhäällä. Se kulki sähköjohtoa pitkin. Voi kuinka taitavasti se siellä vilisteli kapealla ja tuulessa heiluvalla johdolla. Rukoilin, että pieni oravaäiti ei putoaisi alas. Kun se pääsi turvallisesti tien toiselle puolelle, ajattelin, kuka tekee oravan niin taitavaksi. Jonkun matkan päässä oli pieni siili kuollut tieliikenteessä. Rupesin moittimaan, että miksi et varjellut tuota suloista otusta! Ajattelen, ettei Herra Jumalan toimintaa ole suoraan nähtävissä: ei varjeluksessa, ei kärsimyksessä eikä kuolemassa. Tarvitsemme Jumalan Pyhää Henkeä uskoaksemme Jumalaan kaiken takana ja kaiken sisällä olevana Luojana. Jumala, taivaallinen Isä, on Luoja, joka tekee kaiken, varjelee ja hoitaa kaiken. Luoja nostaa auringon ja antaa kesän. Hän antaa myös yön, ja hänen on sade. Hänen luokseen elämän lahja palaa kuollessa. Saamme kaiken taivaalliselta Isältämme. Hän on hyvä, vaikka emme näe sitä.
Eräs nuori sanoi, että hän ei tahdo paratiisiin, kun tie sinne on niin vaikea. Hän ei jaksaisi olla niin hyvä ihminen. Hän masentui eikä tahtonut enää olla hyvä. Jäin miettimään, mitä auttaisi tätä nuorta. Jos omin avuin pyrkii paratiisiin, tie sinne on tosi vaikea ja mutkikas, kapea ja liukas. Ihminen omin avuin ei voi ansaita pääsyä Jumalan luo. Aina teemme enemmän pahaa kuin hyvää. Jumala on antanut meille Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen. Hän on tie Jumalan luo. Hän antaa synnit anteeksi. Hän on hyvä elämämme. Jotta jaksaisimme uskoa Herraan Jeesukseen Kristukseen, tarvitsemme Jumalan Pyhää Henkeä. Tarvitsemme Pyhää Henkeä myös käsittääksemme, että meidän on myös tehtävä Jumalan vaatimat teot, jotta jaksamme rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme.
Jumala on pyhä kolmiyhteinen: hän on Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Hän antaa meille elämän, kodin ja koulun. Hän antaa terveyden ja kesän. Hän varjelee, ja hän vetää meitä luoksensa myös sairauden kautta. Hän antaa Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen, että eläisimme aina Kristuksen laumassa. Antakoon kolmiyhteinen Jumala meille uskoa, toivoa ja rakkautta.
Herra siunatkoon sinua …