10. sunnuntai helluntaista, Ps. 119:129-136, Hans-Christian Daniel

Hans-Christian Daniel
Espoonlahti

Päivänavaus koulun alkaessa ”Päivänavaus, mitä se on”

Te olette kaikki tänä aamuna jo avanneet ovia. Olette astuneet tilasta toiseen, kotoa kadulle, pihalta kouluun. Oletteko jo avanneet päivänne oven? Oletteko sitä hieman raottaneet kurkistamaan, mitä päivä mahtaisikaan tuoda?
Jotta voisitte rohkeasti astua uuteen päivään, pidetään päivänavaus. Siinä pohditaan, miten meidän tulisi elää tänä päivänä.
Jumalan sana haluaa joka päivä avata silmämme kiitollisina näkemään elämämme kallisarvoista lahjaa, jonka Jumala antaa meille joka päivä uudestaan lainaksi. Hänen sanansa opettaa meitä joka päivä uudestaan kysymään ja näkemään, miten Jumala tahtoo meidän elävän. Siksi sanotaan Psalmissa 119: ”Kun sinun sanasi avautuu, se valaisee, tyhmäkin saa siitä ymmärrystä. … Kirkasta kasvosi palvelijallesi. Opeta minut tuntemaan käskysi!”
Jumala rakastaa meitä. Hän ei pidä mykkäkoulua, jossa kukaan ei opi mitään. Hän antaa sanansa. Kun Jumalan sana avautuu meille, näemme elää. Silloin näemme mahdollisuutemme, jotka ovat kuin avattu ovi tähän päivään. Kun Jumalan sana avautuu, ymmärrämme sitä, että Jumala tahtoo meidän rakastavan häntä yli kaiken ja lähimmäistämme niin kuin itseämme.
Saame avata tämän päivän oven, koska Herra Jumala avaa sen meille. Koska Vapahtaja Jeesus Kristus on mukana päivän työssä ja leikeissä, hän pitää meille oven auki ja kutsuu elämään sinua kaikkien koulukavereiden kanssa hänen siunaamanaan. Herra siunatkoon siuna…