1. sunnuntai loppiaisesta, Matt. 3:13-17, Hans-Christian Daniel

Hans-Christian Daniel
Espoonlahti

Päivänavaus yläkoulu mukaan jäsenkortti, kelakortti ja rekisteriote

Minulla on tässä jäsenkortti. Sen mukaan virallisesti kuuluun tiettyyn porukkaan. Olen saanut tämän kortin maksamalla jäsenmaksun. Olen siis itse lunastanut sen omakseni.
Toinen kortti, kelakortti, oikeuttaa minut kansamme terveys- ja sosiaaliturvan käyttäjäksi. Siinä on nimeni, mutta tärkeämpänä joku numero, joka alkaa syntymäpäivälläni.
Kolmas kortti tässä on voimassa vain, jos ajoneuvoni täyttää tiettyjä teknillisiä ominaisuuksia. Auton rekisteriote vaatii aina katsastusmiehen tutkintomerkintää.
Toisin kuin näiden korttien kanssa on kasteen laita. Kasteessa emme lunasta itse itseämme, emme tule numeroksi eikä meidän tarvitse täyttää tiettyjä ehtoja, jotta kaste olisi voimassa. Kasteessa Jumala taivaallinen Isä sanoo jokaiselle aivan henkilökohtaisesti: Sinä olet minun rakas lapseni, johon minä olen mieltynyt. Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Kasteessa Herra Jumala ottaa lapsekseen. Kasteessa Herramme Jeesus Kristus tulee sydämeen asumaan ja on siinä aina läsnä uskona, toivona ja rakkautena. Hän ottaa syliinsä ja siunaa. Hän ottaa kristittyjen suureen joukkoon ja liittää sinut kirkkoonsa. Kun tässä maailmassa kaikki vaihtuu ja muuttuu, pyhä kaste on muuttumaton: saat olla Jumalan rakas lapsi. Sinulla on Pyhä Henki, joka päivittäin antaa synnit anteeksi, herättää parannuksen tekoon ja lahjoittaa iloa.
Herra siunatkoon sinua …