Palmusunnuntai, Joh. 12: 12-24, Hans-Christian Daniel

Hans-Christian Daniel
Espoonlahti

Päivänavaus alakoululle Pajunoksa mukaan

Virvoin varvoin tuoreeks terveeksi… Näin lapset toivottavat palmusunnuntaina. Heilutellaan koristettua pajunoksaa ja toivotetaan toiselle kevään virvoitusta, uutta voimaa elämään.
Pajunoksat muistuttavat siitä, kun Jeesus tuli Jerusalemiin kärsimään ja kuolemaan. Ihmiset ottivat palmunoksia ja menivät häntä vastaan huutaen: Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä. (Joh. 12:12)

Jeesus otettiin ilolla vastaan. Meidän ilosta puhuu pajunoksa. Pajunoksassa on uutta elämänvoimaa. Kevät tulee talven jälkeen: Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä.
Toivotamme, että Jeesus tulisi koteihimme ja ottaisi kantaakseen kaikki sairautemme, kipumme ja. Toivotamme, että Herra Kristus antaisi meille niiden tilalle elämän, autuuden, rauhan ja uskon. Pieni pajunoksa tulee voiton merkiksi, se kertoo pitkän talven jälkeen, että uusi kevät tulee. Se on ylösnousemuksen ja tulevan iankaikkisen elämän tunnus. Pieni pajunoksa palmusunnuntaina kertoo, että Jeesus Kristus on tervetullut kotiimme. Uskossa hän on läsnä ja kantaa meitä. Jeesus sanoo: Hetki on tullut: Ihmisen Poika kirkastetaan. Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon (Joh. 12:24).
Palmusunnuntain kynnyksellä tahdon siunata teitä, lapsia, nuoria ja opettajia:

Uudella vitsalla virvoitan
vanhan kuoren kirvoitan
enkä suurta palkkaa vaadi
enkä velkakirja laadi.
Jumala sinua siunatkoon.
Herra siunatkoon sinua…