Teekutsuliikkeessä uskotaan Yhdysvaltain kristillisyyteen

Yli puolet populistisen teekutsuliikkeen (Tea Party movement) jäsenistä pitää Yhdysvaltoja kristillisenä valtiona. Valkoisista evankelikaaleista ja muista amerikkalaisista näin ajattelee 40 prosenttia.

Muun muassa löyhempää aselainsäädäntöä ajavan liikkeen jäsenet ovat tutkimuksen mukaan sosiaalisesti konservatiiveja. Liikkeessä vastustetaan aborttia ja samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Teekutsuliikkeellä ei ole selkeää poliittista ohjelmaa. Se on luonteeltaan protestiliike, joka haluaa ohjata demokraattien ja republikaanien politiikkaa konservatiivisempaan suuntaa. Liike ei esimerkiksi hyväksy presidentti Barack Obaman ajamaa terveydenhuollon uudistusta ja vaatii muutoksia liittovaltion lainsäädäntöön.

Yksi kymmenestä amerikkalaista mieltää kuuluvansa liikkeeseen. Määrä on noin puolet Yhdysvaltain kristillisen oikeiston koosta.

Teekutsuliike on ottanut nimensä Yhdysvaltojen sisällissodan aikaisista Bostonin teekutsuista. Nimitys viittaa Bostonissa syntyneeseen kapinaan, joka oli suunnattu aluetta tuolloin hallinnutta Britanniaa vastaan.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKokkolan helvettipuheiden taustalla ”äärikarismaattisuutta”?
Seuraava artikkeliLähetyspyhän teemana usko ja epäusko

Ei näytettäviä viestejä