Seurakunta ja teatteri tekevät yhteistyötä Kajaanissa

Kajaanin kaupunginteatteri ja seurakunta ovat tehneet yhteistyössä nuortennäytelmän, joka saa ensi-iltansa tänään toisena pääsiäispäivänä. Taivasalla -niminen näytelmä on ohjaaja-käsikirjoittaja Anne Ballinin kolmas yhteistyöprojekti Kajaanin seurakunnan kanssa.

– Yhteistyö on alkanut  jo ennen minun aikaani. Nyt on kolmena peräkkäisenä vuonna tehty nuortennäytelmä, jonka käsikirjoitan ja ohjaan, kertoo Ballini.
Taivasalla -näytelmän nuoret näyttelijät eivät ole aiemmin näytelleet, mutta heillä on esiintymiskokemusta musiikki- tai tanssiharrastuksen kautta. Kajaanin seurakunta tuottaa näytelmän ja  nuorisotyön ohjaaja Heimo Haverinen vastaa nuoret näyttelijät ja avustajat etsimisestä.
– On kiinnostavaa antaa kokemus teatterimaailmasta nuorille, jotka eivät ole harrastaneet teatteria. Haaste on myös uusi, näytelmä syntyy yhdessä nuorten kanssa. Teimme improvisaatioharjoituksia, kuuntelin nuorten ajatuksia ja kirjoitin näytelmää sen pohjalta, sanoo Bellini.
Kajaanin seurakunnassa yhteistyö nähdään tärkeänä.
– Teatteri voi puhua kajaanilaisnuorten asioista, joista normaalissa arjessa ei voi puhua. Näytelmissä on käsitelty muun muassa viiltelemistä, koulukiusaamista ja äitiä, joka ei välitä ja hylkää. Niistä voi puhua näytelmän keinoin, sanoo Heimo Haverinen.
Teatterin ja seurakunnan toiminnassa on paljon yhtymäkohtia.
– Olemme molemmat ihmisen asialla. Minun näytelmäni kertovat uskosta, toivosta ja rakkaudesta ja siitä että yksin on vaikea selvitä täällä maailmassa. Se yhdistää minua ja seurakuntaa, sanoo ohjaaja Ballini.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKotimaa24:n tekniset ongelmat voitettu
Seuraava artikkeliHelluntailiikkeellä juhlavuosi edessä

Ei näytettäviä viestejä