Kansainvälisen työn tavoitteena on tukea yhteistyökumppaneita taistelussa hiv ja aids -epidemiaa vastaan sekä sairastuneita ja hiv-positiivisia yhteisöissään. Ennaltaehkäisevän työn keskiössä ovat tyttöjen ja naisten aseman parantaminen ja hiv-epidemiaa ylläpitäviin ja edistäviin tekijöihin vaikuttaminen. Näitä ovat muun muassa köyhyys, stigmatisaatio, naisten seksuaalioikeuksien puuttuminen, kulttuureista nousevat arvot ja käytännöt sekä kansainvälinen ihmiskauppa.
Lähetysseura pyrkii vaikuttamaan ihmisten asenteisiin, jotta hiv ja aids ymmärrettäisiin pelkän terveysongelman sijaan moniulotteisena sosiaalisena kysymyksenä. Hiv ja aids -tematiikan jääminen marginaaliin kansainvälisillä areenoilla uhkaa tehdä tyhjiksi jo saavutetut tulokset, minkä vuoksi Lähetysseura pitää tärkeänä nostaa hiv ja aids-kysymysten painoarvoa ja kehitysvaikutuksia Suomen kehitysyhteistyössä ja kansainvälisessä kehityspolitiikassa.
Lähetysseura katsoo, että kirkoilla on uskonnollisina yhteisöinä ratkaiseva rooli hi-viruksen vastaisessa taistelussa. Kirkot voivat käydä yhteiskunnallista vuoropuhelua sellaisten asenteiden, rakenteiden tai käytäntöjen tunnistamiseksi ja muuttamiseksi, jotka luovat ja ylläpitävät häpeää ja syrjintää.