Wikipedia: Riekkinen kiistää ylösnousemuksen – Heikka rakentanut omakotitalon

Jos kirjoittaa Wikipediaan hakusanan piispat, törmää ensimmäisenä kutojien heimoon kuuluvaan varpuslintusukuun. Jokaisesta Suomen virassa olevasta luterilaisesta piispasta on niin ikään omat kappaleensa Wikipediassa.

Määrämitallisesti Suomen luterilaisen kirkon piispoista kerrotaan eniten Wille Riekkisestä ja Kari Mäkisestä. Wikipedian mukaan Riekkinen edustaa teologiassaan eksistentialismia ja on Rudolf Bultmannin hengenheimolainen. ”Tämä tarkoittaa esimerkiksi Jeesuksen historiallisen neitseestäsyntymisen ja ylösnousemuksen kieltämistä”, verkon tietosanakirja Wikipedia väittää.

Arkkipiispa Kari Mäkisestä sanotaan, ettei hän pidä Jeesuksen neitseestäsyntymistä välttämättä kirjaimellisesti historiallisena tosiasiana.

Mikko Heikka rakastaa barokkimusiikkia, ja on rakentanut muun muassa omakotitalon ja mökin.

Yhtä laajasti kuin Riekkisen ja Mäkisen Wikipedia esittelee Missionsprovinsenin Luther-säätiössä toimivan piispan Matti Väisäsen.

Wikipedia täyttää tänään 10 vuotta.

Lue myös Kotimaasta (13.1.) Sastamalan seurakunnan pastorin Hannu Järventauksen mielipidekirjoitus Wikipedia ei ole luotettava kirkollisissa asioissa.

Piispat Wikipediassa:

Samuel Salmi

Mikko Heikka

Irja Askola

Björn Vikström

Simo Peura

Seppo Häkkinen

Wille Riekkinen

Kari Mäkinen

Kaarlo Kalliala

Matti Repo

Missionsprovinsen Luther-säätiössä toimiva piispa Matti Väisänen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTurun seurakunnat järjestävät 70-vuotiaille valokuvakilpailun
Seuraava artikkeliToisenlaisia Lahjoja annettiin 1,4 miljoonalla eurolla

Ei näytettäviä viestejä