Matti Pikkarainen kritisoi jääkiekon SM-liigan johtoa kaukaloväkivallan hyssyttelystä. Hänestä on hyvä, jos HIFK-kapteenin Ville Peltosen telomista käsitellään siviilioikeudessa.
Pikkarainen ei katsonut hyvällä SM-liigan toimitusjohtajan Jukka-Pekka Virtasen
Ylen Urheiluruudussa (4.9.) esittämää kommenttia, jonka mukaan kaukalotappelut käsiteltäisiin pääsääntöisesti SM-liigan omissa kurinpitoelimissä. Pikkarainen tulkitsi vallitsevassa tilanteessa Vuorisen asettelemia sanoja niin, ettei ulkopuolisten pitäisi puuttua asiaan.
– Näitä tapauksia on ollut menneinä vuosina aiemminkin, eikä SM-liiga ole kyennyt tekemään ratkaisuja, väkivaltainen käytös on vain lisääntynyt, Pikkarainen sanoo.
Vuorinen on toisaalta luvannut, että SM-liiga puuttuu jälleen entistä tehokkaammin kaukaloväkivaltaan.
Pikkarainen ei myöskään allekirjoita sellaisia näkemyksiä, joiden mukaan tappelut olisivat osa lajia.
– Tuntuu, että näillä jotka selittävät tällaista, on omia turhautumia traumoja tai jotain, jonka he projisoivat kentälle ja nauttivat että toiset mätkivät toisia niin että hirvittää.
Keskustelu jääkiekkoväkivallasta käynnistyi tällä kertaa European Trophy -ottelusta, jossa Jokerien Semir Ben-Amor teloi HIFK-ikonin Ville Peltosen tajuttomaksi. Asia on poliisin käsittelyssä.
Pikkarainen toivoo, että tapahtumat etenisivät poliisilta oikeuteen.
– Kaikkeen väkivaltaan tulee oikeusvaltiossa puuttua järjestelmällisesti. Laji toimii myös nuorison kasvatukseen liittyvänä mielipiteenmuokkaajana. Jos idolit antavat kuvan, että väkivalta on osa elämää ja SM-liiga ja jääkiekkoliitto eivät pysty luomaan rajoja, rajat pitää hakea sitten siviilioikeuden kautta, Pikkarainen toteaa.
Toteutuuko oikeus siinä mielessä, että Peltosen kokeman kaltaisia tapauksia on ollut aiemminkin eikä niihin ole välttämättä kiinnitetty yhtä paljon huomiota?
– Eihän kokonaisoikeus missään tapauksessa yhden tapauksen kautta tapahdu, mutta se yksi voi olla se perälauta, että nyt tälle touhulle pitää pystyä pistämään piste. Voi nähdä niin, että se myötävaikuttaa tuleviin pelitilanteisiin siten, että kynnys ryhtyä tappelemaan nousee.
Oulun Raksilan Kärppä-pelien vakiovieras näkee jääkiekon paitsi taito- myös kontaktipelinä. Hänestä on ymmärrettävää, että väliin tunteet kuumenevat ja pientä selkäytimestä lähtevää tönimistä tapahtuu. Sen sijaan nyrkin heiluttamisen hän varaisi vain kamppailu-urheilulajeihin.
Ilmoita asiavirheestä