Seitsemän uutta seurakuntaliitosta

Kirkkohallituksen keskiviikkoisessa täysistunnossa hyväksyttiin yhteensä seitsemän seurakuntaliitosta. Liitokset astuvat voimaan ensi vuoden alussa, ja ne perustuvat kuntaliitoksiin.

Nykyiset Sammatin, Karjalohjan, Nummen ja Pusulan seurakunnat lakkautetaan ja seurakuntien alueet liitetään Lohjan seurakuntaan ensi vuoden alusta alkaen. Samalla lakkaavat nykyiset Lohjan ja Nummi-Pusulan seurakuntayhtymät. Laajentuneen Lohjan seurakunnan alue on viime vuoden alusta tuolloin voimassa olevan kuntajakopäätöksen mukainen Lohjan kaupunki.

Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun seurakunnat lakkautetaan ja liitetään Savonlinna-Säämingin seurakuntaan. Savonlinna-Säämingin seurakunnan nimi muutetaan Savonlinnan seurakunnaksi.

Kiikoisten seurakunta liitetään Sastamalan seurakuntaan,  Siikasalon seurakunta Raahen seurakuntaan ja Nilsiän seurakunta Järvi-Kuopion seurakuntaan.

Vähänkyrön seurakunta liitetään Vaasan seurakuntayhtymään.

Mikkeliin perustetan uusi Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta. Siihen liittyvät lakkautettavat Anttolan seurakunta, Haukivuoren seurakunta, Mikkelin maaseurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Ristiinan seurakunta ja Suomenniemen seurakunta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliHenry Morgan: ”Tarvitsemme hiljaisuutta yhä enemmän”
Seuraava artikkeliRuotsin kirkollisin kylä Suomen rajalla

Ei näytettäviä viestejä