Henry Morgan: ”Tarvitsemme hiljaisuutta yhä enemmän”

Morgan_Henry205Henry Morgan vierailee parhaillaan Suomessa. Morganin mukaan ihmisten tarve hiljaisuuteen kasvaa koko ajan. Hänen kokemuksensa mukaan suomalaisten kyky rauhoittua ja löytää hiljaisuus on aivan erityinen.

– Suomen kaunis luonto auttaa hiljaisuuden löytämisessä. Teillä on erityinen ”hiljaisuuden lahja”, ehkä osittain johtuen historiastanne ja maantieteellisestä sijainnistanne, Morgan toteaa K24:lle.

Hiljaisuuden liike on houkutellut joukkoonsa yhä uusia kannattajia ja noussut viime vuosina aktiiviseen rooliin Suomen kirkossa. Morgan on havainnut samanlaisen kehityksen maailmanlaajuisesti.

– Hiljaisuus on osa ihmisyyttä ja me kaipaamme ja tarvitsemme sitä – yhä enemmän, Morgan sanoo.

Englannissa perinteikkäiden munkkien ja nunnien vetämien retriittiryhmien rinnalle ovat tulleet Quiet garden movement -tyyppiset, vähitellen ympäri maailmaa levinneet liikkeet. Näiden ideologia on, että kuka tahansa voi tarjota hiljentymispaikan omasta puutarhastaan kenelle tahansa sitä kaipaavalle – maksutta.

Jokaisella meistä on Morganin mukaan oma, persoonallinen tapamme löytää hiljaisuus. Hiljaisuuden etsimisellä, kuten kaikilla ilmiöillä, on kuitenkin myös omat trendinsä.

– Monille se on luonnossa oleminen, toisille kehollinen harjoitus. Näkyvä kehityssuunta on myös se, että olemme avoimempia ottamaan vaikutteita muista uskonnollisista traditioista kuin 50 vuotta sitten. Hiljaisuus yhdessä yhdistää.

Henry Morgan on englantilainen anglikaanipappi, hengellinen ohjaaja ja Spiritual Directors Europen entinen puheenjohtaja.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKirkon toimikuntien jäsenet valittu
Seuraava artikkeliSeitsemän uutta seurakuntaliitosta

Ei näytettäviä viestejä