SeurakuntaMestari selkiyttää työnjakoa ja parantaa asiakaspalvelua

Ylivieskan seurakunnan seurakuntamestarien ja FinnCode Oy:n yhdessä kehittämä, älypuhelimilla käytettävä SeurakuntaMestari-sovellus valmistuu alkuvuodesta 2014. Kyseessä on uudenlainen, yksinkertainen nettiselainpohjainen työlista, jossa on ajantasainen tieto seurakunnan hoitohautasopimuksista. Järjestelmän avulla töiden jako ja organisointi selkiytyy, tehtävät saadaan tärkeysjärjestykseen ja tehtyjen hoitotoimien raportointi paranee.

Tehtävät jaetaan järjestelmässä eri työntekijöille. Kun työntekijä on oman tehtävänsä hoitanut, hän kuittaa älykännykällä työn tehdyksi. Hän voi ottaa hoidetusta haudasta myös kuvan ja liittää sen osaksi raporttia. Hautakohtaiset tiedot tallentuvat rekisteriin niin, että omaisille on helppo vastata, mitä juuri hänen omaisensa haudalla on tehty, kuka on tehnyt ja milloin.

– Odotan innolla, että pääsen käyttämään uutta järjestelmää. Asiakaspalvelu paranee ja helpottuu sovelluksen myötä merkittävästi. Jatkossa voimme tulostaa omaisille tiedot haudan hoitotoimista, jopa kuvan kanssa. Voimme myös lähettää raportin sähköpostilla toiselle puolelle Suomea tai maailmaa. Omaisen on varmasti hyvä nähdä hoidettu hauta istutuksineen kuvassa, sanoo Ylivieskan seurakunnan johtava seurakuntamestari Hannu Jussi-Pekka.

Helppokäyttöisyys on tärkeää

Vesa Haapaniemi FinnCode Oy:stä kertoo, että sovellus on kevyt toiminnanohjausohjelma, jota voidaan jatkossa hyödyntää myös vaikkapa rakennuspuolella ja puhtaanapitopuolella. Sovelluksen kehittämisessä on panostettu erityisesti helppokäyttöisyyteen ja selkeyteen.

– Sovelluksen hienoilla ominaisuuksilla ei ole mitään arvoa ja ne jäävät hyödyntämättä, jos ne ovat liian monimutkaisia käyttää. Olemme kehittäneet sovelluksen sellaiseksi, että älypuhelimiin tottumatonkin selviytyy sen käyttämisestä, Haapaniemi sanoo.

Ennen sovelluksen teon aloittamista FinnCodessa tehtiin markkinaselvitystä. Noin kaksi kolmasosaa seurakunnista, joihin soitettiin, ilmaisi olevansa erittäin kiinnostunut SeurakuntaMestari-sovelluksesta. Jatkossa sovelluksen markkinointia, myyntiä, koulutusta ja asiakaspalvelua tulee hoitamaan Rauhala-Yhtiöt.

– Noin 200 seurakuntaa käyttää jo meidän hautaohjelmaamme, ja he ovat potentiaalinen asiakaskunta myös tälle hautaohjelmaa täydentävälle sovellukselle, sanoo Tarja Kiili Rauhala-Yhtiöistä.

Sovellus käyttöön hautausmaa kerrallaan

Ylivieskan seurakunnalla on kuusi hautausmaata sekä lisäksi Merijärven kappeliseurakunnan hautausmaat. Sovellus valmistuu vuodenvaihteessa ja se otetaan aluksi käyttöön Suvannon hautausmaalla, myöhemmin myös muilla.

Jotta uudesta järjestelmästä saadaan kaikki hyöty irti, Ylivieskan seurakuntamestarit selkiyttävät hautausmaiden osastointia ja opasteita. Tästä hyötyvät myös esimerkiksi hautakivifirmat, kesätyöntekijät sekä sukulaistensa hautoja etsivät omaiset.

Työlistan voi myös printata

Ylivieskan seurakunnalla on kesän aikana hautausmailla kymmenkunta kesätyöntekijää kerrallaan kolmen viikon jaksoissa. Kaikkiaan kesätöihin pääsee noin neljäkymmentä ihmistä kesässä. Kaikille kesätyöntekijöille seurakunta ei tietenkään hanki älypuhelinta.

– Sovelluksesta voi tulostaa myös paperisen työlistan. Päivän päätteeksi vastuuhenkilö voi syöttää tehdyt työt järjestelmään tietokoneella tai omalla kännykällään, Hannu Jussi-Pekka kertoo.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKokeile rohkeasti – kirkkosalit olohuoneiksi ja ehtoollista festareilla
Seuraava artikkeliKampin kappelissa puoli miljoonaa kävijää

Ei näytettäviä viestejä