Nuoret arvostavat eniten sanomalehtiä

Nuoret arvostavat sanomalehtiä jopa enemmän kuin vanhemmat ikäryhmät, todetaan Medioiden mielikuvat 2012 -tutkimuksessa. Koululaisista ja opiskelijoista 94 prosenttia liitti sanomalehtiin arvostettu-mielikuvan, kun kaikkien vastaajien joukossa vastaava prosentti oli 81. Alle 35-vuotiaat pitivät sanomalehtiä myös turvallisempina, paikallisempina, laadukkaampina ja luotettavampina kuin muut vastaajat keskimäärin.

Kansalaiset luottavat sanomalehtien verkkopalveluihin huomattavasti enemmän kuin internetiin yleensä. Sanomalehtien verkkopalvelut saivat muuta internetiä selvästi paremmat arviot luottamuksen lisäksi muun muassa arvostuksessa, asiantuntevuudessa ja uskottavuudessa.

Tutkimuksen mukaan sanomalehdistö on onnistunut kohentamaan mielikuvaansa edellisvuoteen verrattuna arvostuksen lisäksi myös ajankohtaisuudessa, arjen puheenaiheiden antamisessa, laadukkuudessa ja paikallisuudessa. Sanomalehdiltä kaivattiin enemmän oikeudenmukaisuuden lisäämistä ja yhteiskunnallista vastuullisuutta.

TNS Gallup Oy Media toteutti tutkimuksen Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta. Medioiden mielikuvat 2012 -tutkimukseen haastateltiin reilua 1000:ta suomalaista maaliskuussa 2012. Tutkimuksen virhemarginaali on 0,9–3,2 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen riippuen tulokseksi saadusta prosenttiosuudesta.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliKatoliset haastavat Obaman hallinnon oikeuteen
Seuraava artikkeliEgyptin kristityt pelkäävät vaalien tulosta

Ei näytettäviä viestejä